De Samson Run, die lopen alle honden in… Plopsaland de Panne

Op zaterdag 26 september vindt in Plopsaland De Panne een heel speciale loop plaats. Het pretpark dient die dag immers als start en aankomst van de allereerste Samson Run.

Na de ‘Hondendag’ die vorig jaar naar aanleiding van Werelddierendag plaatsvond in Plopsaland De Panne, maakt het pretpark zich opnieuw op om tal van viervoeters en andere dieren te ontvangen. Dierenliefhebbers van alle leeftijden worden op 26 september immers verwelkomd om er, samen met hun huisdier, deel te nemen aan een heus loopevenement. Er zijn verschillende tochten uitgestippeld. Deelnemers kunnen hierbij kiezen voor een afstand van 1, 5 of 10 kilometer. Start en aankomst van alle afstanden bevinden zich in Plopsaland De Panne. “Alle diersoorten zijn welkom!”, lacht Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Uiteraard verwachten we vanzelfsprekend veel honden te zien, maar ook kippen, ganzen, konijnen, katten en zelfs slangen zijn welkom met hun baasjes op deze huisdierenloop!”

De tocht van 1 kilometer wordt volledig in het park gelopen. De jongste deelnemers krijgen hier de kans om samen met hun huisdier langs alle attracties van Plopsaland De Panne te lopen. Dieren worden dus omwille van deze speciale gelegenheid uitzonderlijk toegelaten in het pretpark! Deelnemers aan de tocht van 5 of 10 kilometer verkennen samen met hun huisdier de mooie omgeving in en rond de gemeente De Panne.

Ook Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo, is opgetogen met de opzet van de Samson Run. “Meer en meer staat ‘beleving’ bij het lopen centraal. Wij willen iedereen die gaat sporten altijd weer nieuwe mogelijkheden aanreiken. De ‘Samson Run’ moet voor ieder huisdier en zijn baasje gewoon een fijne dag zijn als resultaat van fijne trainingen samen. Echt iedereen kan deelnemen. Er is al een loop vanaf 1 km!”

image006

Villa Samson

Deelnemers aan de Samson Run kunnen een bijdrage storten voor Villa Samson, een gebouw dat naast het UZ Brussel zal komen te staan. Villa Samson wordt een aangename ruimte waar patiënten en huisdieren elkaar kunnen ontmoeten en waar het mogelijk is een band op te bouwen tussen mens en dier. “Studio 100 en Plopsa hebben een hart voor dieren.”, zegt Studio 100-oprichter en peter van het project Danny Verbiest. “We zijn dan ook erg enthousiast over dit initiatief, zeker omdat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan een aangenamer verblijf van mensen die langdurig ziek zijn. Voor een heleboel mensen van allerlei leeftijden betekent hun huisdier erg veel. Dit verandert niet als ze gehospitaliseerd worden, integendeel. We kijken dan ook uit naar een massale opkomst ter ondersteuning van dit mooie project!”

Inschrijven?

Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 juni om 11 uur via www.samsonrun.be . Intussen kunnen deelnemers ook terecht op www.facebook.com/samsonrun.be . Bij hun inschrijving ontvangen alle deelnemers ook een toegangsticket voor Plopsaland De Panne! Voor en na de sportieve prestatie is er immers nog voldoende tijd om van alle attracties te genieten.