2de zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Afgelopen week was verjaardagsweek bij de zeeleeuwen in het Brugse Boudewijn Seapark. Vrijdag 19 juni 2015 om 17.00u werd een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark.

Mama Zazou en haar kersverse jong stellen het goed. Vorige week woensdag werd al een eerste zeeleeuwtje geboren. Mama Babiche en haar jong stellen het ook goed. Beide zeeleeuwtjes hebben dezelfde papa (Fernandez), dus de pups zijn halfbroertjes of –zusjes!

Zeeleeuw Zazou werd in 2003 geboren in Boudewijn Seapark. Het is de 2de keer dat Zazou mama is geworden. In 2011 schonk ze het leven aan de pup Casper.

De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit de zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou.

Het geslacht van beide pups is voorlopig nog niet gekend. De zeeleeuwtjes verblijven nog even veilig bij hun moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

De namen!

Boudewijn Seapark heeft massaal inzendingen toegestuurd gekregen met suggesties voor de namen. Uit alle inzendingen, hebben we reeds volgende namen gekozen: Zoë, Orion of Oscar. Van zodra het geslacht gekend is, geven we de pups één van deze namen.

Nieuwe video: zoogmoment


Video 1ste geboorte