Succesvol Hemelvaartweekend voor Holiday Park

Holiday Park heeft een succesvol hemelvaartweekend achter de rug. Het park zag een stijging in de bezoekersaantallen tijdens het verlengde Hemelvaartweekend van ruim 50%.

Meer dan 20.000 bezoekers bezochten Holiday Park tijdens het hemelvaartweekend. Nieuwigheden als de gelanceerde achtbaan “Sky Scream”, die in het voorjaar een volledig aangeklede wachtrij kreeg in een horror thema en het mooie weer zorgden voor een stijging in de bezoekersaantallen van 57% tegenover vorige jaar.

De stijgende bezoekersaantallen blijft in sterke opmars. De Plopsa-groep, eigenaar van het Duitse Holiday Park, blijft elk jaar investeren en inoveren in het park. Daardoor trok het Duits Plopsa park, gelegen in Haßloch in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts vorig jaar zo’n 650.000 bezoekers. Holiday Park zet elk jaar in op evenementen om op deze manier zowel nieuwe bezoekers als abonnementshouders naar Pfalz te lokken. Zo telde het park afgelopen seizoen 23 evenementdagen. Van Maya’s lentefeest tot Rocking Halloween. In 2015 zullen er 33 evenementdagen zijn.

“Na een succesvolle Moederdag zijn we blij dat het verlengde weekend en Vaderdag zo succesvol waren. We verwachten een nieuwe, grote stap vooruit op 1 juli, als onze nieuwe attractie Sky Fly opent,” zegt Park Manager Bernd Beitz.

In 1971 kocht de familie Schneider het Duitse Märchenwald Haßloch. Twee jaar later werd het park omgedoopt tot Holiday Park. Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van het park werd de befaamde achtbaan Expedition GeForce geopend, Holiday Park werd door deze toevoeging enorm populair en de achtbaan wordt tot op heden nog steeds verkozen tot beste achtbaan van Europa – Wereld. In 2010 nam Studio 100 het park over en maakte Holiday Park deel uit van de Plopsa Groep. Doel is om tegen 2016 het pretpark op gelijke voet met Plopsaland te plaatsen, daarvoor zal in totaal een bedrag van 51.7 miljoen euro gemoeid zijn.