SeaWorld Orlando krijgt een Hypercoaster

SeaWorld Orlando, gekend van de shows met zeedieren zoals Orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen enzovoort, kondigde tijdens een persconferentie de bouw van Mako aan.

SeaWorld Orlando is voornamelijk bekend bij ons omwille van de grote shows met Dolfijnen, Orka’s en Zeeleeuwen. Maar ook omwille van Manta, een Flying Coaster van de Zwitserse bouwer B&M en Kraken, een Floorless Coaster van diezelfde bouwer. In het park vinden we ook nog een watercoaster terug Journey To Atlantis, gebouwd door Mack Rides en vergelijkbaar met Poseidon in Europa-Park. De laatste achtbaan is een kinderbaantje van Zierer.

Enkele weken geleden werd door het park het nieuws naar buiten gebracht dat er iets groots zou komen in 2016. Zo groot zelfs dat het de grootste, hoogste en snelste achtbaan van Orlando zou worden. Dit deden ze met volgende aankondiging.

“Er staat iets op til aan de oppervlakte in SeaWorld Orlando, het maakt zich klaar om op te duiken vanuit de diepte en op nieuwe hoogtes voor de nodige opwinding te zorgen. Bereid jullie voor op de gekheid die Seaworlds nieuwste 61 meter hoge achtbaan met zich mee zal brengen. In 2016 zal deze thriller zijn plek opeisen aan de top van de voedselketen als Orlando’s hoogste, snelste en langste achtbaan.”

b09c38eb4eed4299aeec60cf96493cf1_mako3_780x438

Vandaag maakte het park de volledige plannen en thematiek bekend van de nieuwe achtbaan die moet openen in de zomer van 2016.

De naam van de nieuwste achtbaan wordt “Mako”, een naam die verwijst naar één van de gevaarlijkste en dodelijkste haaien.  Deze haaien hebben torpedo-achtige lichamen en ze zijn de snelste van alle haaiensoorten. Mako haaien zijn agressieve eters en wanneer ze zich bedreigd voelen, zullen ze iemand zonder twijfel aanvallen.

De nieuwe achtbaan zal, net als de haaisoort, de snelste worden in zijn soort in Orlando. Met een snelheid van 118 km/u en een hoogte van 61 meter wordt dit ook de hoogste achtbaan van Orlando. Maar daar stopt het niet bij, deze baan wordt meteen ook de langste achtbaan van Orlando, ze krijgt een lengte van bijna 1500 meter.

seaworld-mako-2-600x338

Deze recordbreker zal gebouwd worden in een volledig nieuw te ontwikkelen zone genaamd “Sharks Realm”. Deze zone zal gekenmerkt worden door het thema ‘onderwaterwerelden’, uiteraard met de nadruk op de haaienwereld. De blikvanger zal een gigantisch scheepswrak zijn. In deze zone zal Shark Encounter, een indrukwekkend groot aquarium waar de bezoekers kunnen wandelen doorheen glazen tunnels, omgeven door haaien opgenomen worden. Alsook het restaurant Sharks underwater Grill wordt in de zone geïntegreerd. In dit restaurant eet u te midden van een groot aquarium, waar je omgeven zal worden door de haaien.

Het grootste deel van de achtbaan komt te liggen boven een vijver, die net naast het park gelegen is.

seaworld-mako-4-600x337

 

Het promofilmpje.

 

 

Bron: SeaWorld Orlando

Foto’s: SeaWorld Orlando