Pairi Daiza opnieuw in blijde verwachting

Pairi Daiza is blij u te kunnen melden dat na de bevalling van Farina vorige week één van onze andere Aziatische olifanten eveneens zwanger is. Aye Chan May (kortweg May), een wijfje van 20 jaar oud, moet normaal in augustus 2016 bevallen. Vader is Po-Chin, een 15-jarige stier die een paar jaar geleden vanuit Bellewaerde naar Pairi Daiza kwam. May heeft al een kleintje (Khin), van vijf jaar oud.

Momenteel leven al – de geboorte van vorige week meegeteld – elf Aziatische olifanten in Pairi Daiza. Binnenkort wordt ons nieuwe reservaat geopend, dat samen met Sevilla en Londen één van de drie grootste reservaten voor Aziatische olifanten van Europa zal zijn. In totaal zullen de Aziatische olifanten dan over 3,2 hectare ruimte beschikken, waarvan 2,3 hectare buiten de muren van het park. Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd. Pairi Daiza neemt actief deel aan het Europees programma voor de bescherming en reproductie van Aziatische olifanten. Via de Pairi Daiza Foundation wordt ook geld ingezameld voor het onderzoek en de strijd tegen het dodelijke herpesvirus dat vooral jonge olifantjes treft.