Compagnie des Alpes verkoopt La Mer de Sable en Planète Sauvage

Eind jaren tachtig werd Compagnie des Alpes opgericht als een uitbater van skiliften. In 2000 werd besloten om ook pretparken te gaan exploiteren. Enkele jaren geleden maakte Compagnie des Alpes bekend om enkele parken te verkopen wegens tegenvallende cijfers. Om die reden hebben de Fransen de afgelopen jaren al afscheid genomen van Avonturenpark Hellendoorn, Panorama-Park (Duitsland), Pleasurewood Hills (Groot- Brittannië) en Parc Bagatelle (Frankrijk).

Compagnie des Alpes onthulde de namen van twee extra recreatieparken die de Franse pretparkgroep zal verkopen. Het gaat hier om twee parken in Frankrijk: “La Mer de Sable” en “Planète Sauvage”. De Franse “Looping Group” neemt deze twee parken voor een slordige 15,4 miljoen euro over. Looping Group heeft in het verleden al enkele parken overgenomen van Compagnie des Alpes, ‘Avonturenpark Helledoorn’ is er daar één van.

Een paar maanden geleden verkocht het Frans bedrijf ook al “Walibi Sud-Ouest” en “Dolfinarium Harderwijk”, die  nu onderdeel zijn van de Spaanse Groep “Aspro Parks”. Deze Spaanse groep baat binnen de Benelux onder andere het Belgische Boudewijn Seapark uit en Delta Neeltje Jans in Nederland.

“Compagnie des Alpes” kende onlangs een winststijging van 2,5% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Deze stijging is vooral te danken aan het goede weer dat voor veel dagtoeristen zorgde, maar ook de populariteit van de skigebieden die Compagnie des Alpes uitbaat zorgt voor een positief effect.

 

Bron : ParcPlaza

Foto: Timothy – Themeparkfreaks.eu