Pairi Daiza breidt uit

Pairi Daiza breidt elk jaar uit en ook voor 2015 is dat niet anders.

Op 11 mei 1994 opende Pairi Daiza voor het eerst zijn deuren voor de bezoekers, toen nog onder de naam Paradisio. Het park legde sinds de opening de focus voornamelijk op diverse  vogelsoorten. Door de jaren heen groeide Paradisio uit tot een volwaardig dierenparadijs voor allerlei dieren. Daarom werd er in 2009 een naamsverandering doorgevoerd en werd Paradisio ‘Pairi Daiza’. Het park is gelegen in Cambron-Casteau en is gevestigd op de site van de voormalige Abdij van Cambron, hierdoor zijn in het park vele ruïnes terug te vinden. Na verschillende awards zoals ‘mooiste dierenpark’ en ‘beste dierentuin’ behaalde Pairi Daiza in 2014 een nieuw bezoekersrecord van 1,39 miljoen bezoekers.

Voor het seizoen van 2015 staan heel wat nieuwigheden op het programma. Om de bezoekersstroom beter aan te kunnen en om de buurt te ontlasten werd er een nieuwe weg aangelegd naar het park die de afstand verkort en het park beter verbindt met de snelwegen.

Ondertussen hebben verschillende dieren hun intrek genomen in het park. Wombats, Octopussen, miereneters, molratten, sneeuwluipaarden. En ook het nieuwe luipaardencomplex is tijdens de paasvakantie geopend. Maar dat is niet alles wat Pairi Daiza in petto heeft voor 2015. Er staan namelijk nog heel wat projecten in de steigers.

  • De Angkor tempel, gebaseerd op de bestaande tempel in Cambodja, zal enkele witte tijgers huisvesten. Dit nieuwe gebied dat vlak voor de reptielenboot ligt zal doorlopen tot aan de olifantentempel. Naast de tijgers zouden er ook nevelpanters te zien zijn en een nieuw horecapunt.
  • Het olifantenbad, dat grenst aan het nieuwe verblijf van de witte tijgers, wordt volledig mee vernieuwd.
  • In het Chinese gedeelte wordt er hard gewerkt aan een verblijf voor de Chinese alligators. Dit nieuwe verblijf opent later dit jaar zijn deuren.
  • In de toekomst wordt er een grote oppervlakte voorzien voor de bizons. Dit gedeelte zal net zoals de uitbreiding van het olifantenverblijf achter de muur van Pairi Daiza komen te liggen.
  • Het parktreintje, dat een volledig nieuw opstapperron heeft gekregen aan de oude watermolen, zal doorheen de bizon- en olifantenweide rijden waar je het pas geboren olifantje kan bewonderen.
  • Achter de schermen van het park werkt men aan een nieuw project genaamd “Terre du Froid”, met uitzicht op een winteropening. “De concrete uitwerking is wellicht voor 2016 of 2017”. Volgens de huidige planning zou hier een opstelplaats voor de treinen verschijnen en een museum over datzelfde voertuig. Daarnaast komt er een landplaats voor een heus watervliegtuig en een Russisch restaurant.
  • Alle nieuwigheden staan reeds op de parkmap.

Tekst: Laafse kikkers (forum), Pairi Diaza en De Knack

Foto’s: Laafse Kikkers, Timothy Meersman – Themeparfreaks.eu