Disney Sea Park in Tokyo krijgt een Nemo attractie

In Port Discovery een themazone in het Disney Sea Park te Tokio zal een nieuwe attractie openen. Deze attractie zal in het teken staan van Finding Nemo en Finding Dory, de nieuwe Pixar/Disney film die zal uitgebracht worden in 2016.

De nieuwe indoor attractie zal de berijders meenemen in de onderwaterwereld van de populaire films. De berijders zullen plaats nemen in een onderzeeër die hen meeneemt naar de wereld van Nemo en Dory. Ze zullen zogezegd krimpen tot de grote van een vis om zo deze wereld te ervaren zoals de populaire vissen dat doen.

De rit zal ongeveer 5 minuten duren, er kunnen 122 personen per rit plaatsnemen.

Het productieteam van Finding Dory zal meewerken aan de creatie van de filmbeelden die zullen gebruikt worden in de nieuwe attractie.

Om deze nieuwe attractie te kunnen realiseren zal het park afscheid nemen van Storm Rider.

Storm Rider is een simulator attractie die in 2001 opende. Bij deze attractie namen de bezoekers plaats in een futuristisch vliegtuig ( oftewel Stom Rider) om een hevige storm te trotseren en te overwinnen. De attractie zal sluiten in mei 2016. De nieuwe attractie zal openen in 2017.

Tokyo  is een themapark in het Tokyo Disney Resort, in Urayasu, vlakbij Tokio.

Het werd geopend op 4 september 2001. Het is eigendom van The Oriental Land Company. Tokyo DisneySea en Tokyo Disneyland zijn de enige Disneyparken die geen eigendom zijn van The Walt Disney Company.

Tokyo Disney Sea is één van de meest bezochte themaparken en één van de populairste Disneyparken ter wereld. Jaarlijks bezoeken ongeveer 12,4 miljoen bezoekers Tokyo het park. Tokyo Disney Sea was het tweede themapark van Tokyo Disney Resort en het negende park van de elf Disneyparken in de wereld. Tokyo Disney Sea is ook het duurste themapark ooit. Het heeft ongeveer 3.5 miljard euro gekost.