Nieuwe Spinning Coaster voor Bush Gardens Tampa in 2016

Een dag nadat zusterpark Seaworld Orlando hun Hypercoaster ‘Mako’ aankondigde, komt ook Bush Gardens met een groot project naar buiten, in 2016 opent het park een nieuwe achtbaan.

Bush Gardens Tampa, gelegen in Orlando, is geen conventioneel attractiepark maar biedt een mix aan van dierenverblijven en attracties. Een van de blikvangers is ongetwijfeld Cheeta Hunt, een gelanceerde achtbaan van Intamin die doorheen een jachtluipaardenverblijf loopt. Met Montu en Kumba heeft het park twee prachtige achtbanen van B&M in haar aanbod. Het park bezit ook een pareltje van een klassieker, Scorpion , een Silver Arrow achtbaan van de legendarische bouwer Schwarzkopf. Scorpion is een van de twee nog bestaande achtbanen in zijn soort.

Vorig jaar opende het park nog een indrukwekkende 102 meter hoge vrije val toren genaamd Falcon’s Fury, gebouwd door Intamin. Deze vrije val toren bevat een zeer uniek element, de bakjes kantelen maar liefst  90° waardoor de passagiers met hun gezicht loodrecht naar de grond kijken.

11229686_988268334524841_7074943524573198190_n

 

Voor 2016 zal het park opnieuw een unieke achtbaan openen, Cobra’s Curse ( de vloek van de Cobra). Deze achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides. Het wordt een nieuw ontworpen spinning coaster, die unieke karretjes zal krijgen. In tegenstelling tot de gekende spinning coasters van Mack Rides zoals Dwervelwind in Toverland zit je niet meer met de rug tegen elkaar, maar achter elkaar. De treintjes bieden in totaal plaats voor telkens 8 personen. Elk karretje bevat twee zulke bakjes waar je met 4 personen in kunt plaats nemen en die tegenover elkaar zullen draaien.

De nieuwe achtbaan zal in het Egyptische themadeel komen te liggen, voor de wachtrij zal deels gebruik gemaakt worden van Old Tut’s Tomb, een walk trough attractie die enkele jaren geleden gesloten werd.

17188_988268347858173_9099511059388051600_n

Cobra’s Curse zal ook geen traditionele kettinglift krijgen maar een verticale lift. Deze lift kan men vergelijken met die van Matterhorn Blitz in Europa-Park of Winja’s in Phantasialand.

De achtbaan zal 21 meter hoog worden en 640 meter lang. De topsnelheid zal zo’n 65 km/u bedragen. In deze achtbaan zullen 1.000 bezoekers per uur kunnen plaatsnemen.

 

Het promo filmpje:

 

Bronnen: Bush Gardens Tampa, Wikipedia, RCDB

Foto’s: Bush Gardens