Wat te verwachten in de Europese attractieparken: een overzicht

Het zomerseizoen komt eraan en de meeste attractieparken in Europa bereiden zich voor om de poorten weer te openen. Jaarlijks investeren de meer dan 300 Europese attractieparken naar schatting 550 miljoen euro in nieuwe attracties om daarmee gasten iedere keer een nieuwe beleving te kunnen aanbieden. De koepelorganisatie IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) merkt op dat de gast bij veel nieuw te openen attracties en themagebieden wordt ondergedompeld in een fictief verhaal en vaak op verrassende manieren in aanraking komt met bekende personages.

 

Volgens een onlangs gepresenteerd onderzoek van de IAAPA telt Europa 307 attractieparken en zij ontvangen op jaarbasis rond de 150 miljoen gasten. Karen Staley, vicepresident van IAAPA Europe: “Attractieparken investeren continu in nieuwe en verfrissende  belevenissen om bestaande gasten te behouden en nieuwe aan te trekken.”

 

Of het nu gaat over het tot leven brengen van fictieve personages en verhalen of het doortrekken van het thema horror buiten de Halloween periode, voor veel nieuwe attracties geldt dat thematisering de onderdompeling van de gasten compleet maakt. “Complex gethematiseerde attracties en gebieden creëren een meer meeslepende  of intense beleving voor de gast. Dit jaar wordt opvallend veel thematisering gebaseerd op bekende televisiepersonages en verhalen”, aldus Staley.

Attractieparken investeren continu in de verdere ontwikkeling en verbetering van hun attracties en breiden ook uit op het gebied van accommodaties, waterparken en entertainment.

Bovendien zullen er dit jaar een aantal geheel nieuwe parken hun poorten openen, waaronder het indoorpark Yumble in Nederland en de twee waterparken Aqua Mexicana in Nederland en Plopsaqua in België.

Hieronder een lijst met een selectie van attracties die dit zomerseizoen in Europa zullen openen.

 

België

 

Bobbejaanland, Lichtaart, familieattractie

The Forbidden Caves neemt bezoekers mee op een spannend avontuur naar de mysterieuze grotten, waar gevaar en bovennatuurlijke wezens achter elke hoek op de loer liggen. Voor de Benelux is The Forbidden Caves een unieke attractie in zijn soort. Bezoekers worden onderdeel van het verhaal als zij de door monsters bewaakte grotten en mijnschachten betreden.

Parkopening: 4 april 2015. www.bobbejaanland.be

 

PlopsaCoo, Coo, familieattractie

PlopsaCoo in de Belgische Ardennen en naast de watervallen van Coo opent een nieuwe familieattractie. Rondom het thema dinosauriërs kunnen gasten in Dino Splash verdeeld over drie verschillende glijbanen, inclusief een unieke golfvormige glijbaan, van 50 en 125 meter naar beneden glijden. Tijdens de afdaling wordt er gebruikgemaakt van licht- en geluidseffecten.

Parkopening: 4 april 2015. www.plopsa.com

 

Plopsaland De Panne, De Panne, waterpark

Nieuw subtropisch indoor waterpark in Plopsaland De Panne. Plopsaqua biedt een uniek waterpark gethematiseerd rondom de populaire personages uit de serie Wickie de Viking. Gasten kunnen genieten van een golfslagbad, disco bad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, sauna, kinderspeelplaats, peuterbad, buitengedeelte, restaurant en veel glijbanen. De 20 meter hoge glijbaan Sky Drop is er voor de echte durfal. Het park dat dit jaar zijn 15de verjaardag viert, opent ook een kasteel met een restaurant gethematiseerd naar de populaire personages uit de serie Prinsessia en een compleet vernieuwd Samsom en Gert-themagebied met de nieuwe attractie Wienerwalz.

Parkopening: waterpark 22 maart 2015, attractiepark 5 april 2015. www.plopsaqua.com, www.plopsa.com

 

Denemarken

 

Djurs Sommerland, Nimtofte, themagebied

Djurs Sommerland opent een nieuw themagebied onder de naam Bondegårdsland met 10 familievriendelijke attracties. Kinderen kunnen samen met hun ouders op ontdekkingsreis over het fantasievolle terrein van een boerderij dat bestaat uit een familieachtbaan, interactieve carrousel en andere unieke attracties voor Scandinavië. Het gebied is gethematiseerd met houten huisjes met rieten daken, watermolens, kleurrijke landbouwmachines en levensgrote groenten.

Parkopening: 1 mei 2015. www.djurssommerland.dk

 

Fårup Sommerland, Blokhus, waterglijbanen

Waterliefhebbers, sensatiezoekers en achtbaanliefhebbers kunnen genieten van alle nieuwe attracties die openen in Fårup Sommerland. De eerste glijbaan Water Cannon heeft een vrijeval en twee loops en de tweede glijbaan WaterFall is 35 meter hoog en is speciaal ontworpen voor mensen die van spanning en snelheid houden.

Parkopening: 27 april 2015. www.faarupsommerland.dk

 

Legoland Billund, Billund, familieattractie

De uit vijf miljoen legoblokjes gebouwde X-Wing fighter komt tot leven door het gebruik van licht- en geluidseffecten. Het ruimtevaartuig speelt een cruciale rol in de Star Wars-films waarmee Luke Skywalker zijn eerste Ster des Doods vernietigt. De gasten zullen in Legoland het gevoel krijgen alsof ze op het hangardek van een intergalactisch sterrenschip staan.

Parkopening: 28 maart 2015. www.legoland.dk

 


Tivoli Gardens, Kopenhagen, restaurants

Tivoli Gardens in centraal Kopenhagen viert zijn 173ste seizoen en opent drie nieuwe restaurants. Bij Fru Nimb kunnen bezoekers het traditionele Deense smørrebrød krijgen en bij de eerste locatie van Divan in Tivoli wordt een nieuw familieconcept gepresenteerd. Het Royal Rock Café zal als pop-up café openen. Tijdens de zomerconcerten staan er optredens gepland met artiesten als Mark Knopfler, Elton John en Tony Bennett en Lady Gaga.

Parkopening: 1 april 2015. www.tivoli.dk

 

Frankrijk

 

Disneyland Paris, Marne-La-Vallée, nieuw entertainment

Gasten kunnen van 1 juni tot en met 13 september genieten van de musicalproductie Frozen, geïnspireerd op de Oscar winnende film.  Disney Halloween Festival en Disney’s Betoverende Kerst keren aan het einde van het jaar terug op een nog feestelijkere manier. Daarnaast vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan Disney’s Newport Bay Club en zullen attracties als Space Mountain: Mission 2, welke zijn twintigste jaar viert en Les Mystères du Nautilus weer voor de zomer openen na een grote opknapbeurt.

Park het hele jaar geopend. www.disneylandparis.com

 

Futuroscope, Jaunay-Clan/Poitiers, familieattracties 

Futuroscope opende in februari 2015 The Fun Xperiences Arena, een glazen gebouw van 1000 vierkante meter waar families in totaal negen sporten en speelactiviteiten kunnen ondernemen. In april 2015 introduceert Futuroscope de next-generation liveshow The Kube Mysteries, welke de nieuwste imaging en mapping technologie combineert met acrobatische en artistieke optredens.

Parkopening: 7 februari 2015. www.futuroscope.com

 

Puy du Fou, Les Epesses, show

In 2015 verovert Puy du Fou een nieuwe historische periode. De twintigste eeuw maakt met een nieuwe show nu onderdeel uit van de reis door de tijd. The Lovers of Verdun is een meeslepende en spectaculaire show die het publiek naar de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog brengt. Tien acteurs nemen de gasten mee naar de kerstavond van 1916 en laten een glimp van hun dagelijks leven zien: in de rij voor soep, wachten op brieven van het thuisfront en de urgentie van een ziekenboeg. De gasten zitten in het midden van de actie en alle emoties.

Parkopening: 11 april 2015. www.puydufou.com

 

Duitsland

 

Europa-Park, Rust, familieattracties

Een hoogtepunt van de 40ste verjaardag van Europa-Park is de nieuwe 4D-film Das Zeitkarussell die door Mack Media binnenshuis wordt geproduceerd. Ook krijgt de dagelijkse parade nieuwe wagens. Het park voegt ook twee overdekte delen toe aan Whale Adventures in het IJslandse themagebied, een Biergarten in het Oostenrijkse themagebied en tot slot een nieuw uiterlijk voor de Euro-Tower in het Franse themagebied. De Europa-Park Golfclub heet gasten dit jaar voor de eerste keer welkom op de 27 holes baan op slechts 15 minuten van het resort. Een andere heel bijzondere attractie wordt pas bij de opening van het seizoen bekendgemaakt.

Parkopening: 28 maart 2015. www.europapark.de

 

Hansa-Park, Sierksdorf, achtbaan

Hansa-Park opent een nieuwe stalen hyper achtbaan The Oath of Käran. De achtbaan heeft een 73 meter hoge lifthill en de toren haalt een hoogte van 79 meter. Tijdens de 1.235 meter lange rit worden er snelheden tot 127 kilometer per uur gehaald. De thematisering zal in 2016 worden voltooid en ligt in lijn met het algemene thema van Hansa-Park.

Parkopening: 1 april 2015. www.hansapark.de

 


Holiday Park, Hassloch, familieattracties en evenementen

Sky Fly in Holiday Park combineert vliegplezier met interactiviteit. Elke passagier kan namelijk zelf de intensiteit bepalen, dus van een rustig ritje tot een eindeloze reeks van inversies. Ook de 22 meter hoge achtbaan Sky Scream die vorig jaar al was geopend, heeft nu een wachtrij die is gethematiseerd naar een horror laboratorium uitgerust met enge geluids- en lichteffecten en animatronics voor een compleet nieuwe beleving. Tevens hebben de fijnproevers meer keuze, waaronder het Italiaans gethematiseerde Casa Palatina.

Parkopening: 28 maart 2015. www.holidaypark.de

 

Legoland Deutschland Resort, Günzburg, nieuw gebied

Gasten kunnen dieven achterna in het nieuwe Lego City Police Station en kunnen oog in oog komen te staan met bamboehaaien in de onderwaterwereld Atlantis bij Sea Life. Nieuwe accommodatie in de vorm van vaten openen in Legoland Holiday Village.

Parkopening: 28 maart 2015. www.legoland.de

 

Movie Park Germany, Bottrop, entertainment

In 2015 introduceert Movie Park Germany meer Hollywood in het park door de komst van de Minions, een nieuw stuntteam en nieuwe shows in het park. De kleine gele mannetjes uit de Amerikaanse film Despicable Me zullen aanwezig zijn voor ontmoetingen en tevens een nieuwe rol spelen in de dagelijks parade van het park. Andere nieuwigheden zijn een interactieve Western Stunt Show in de Old West en de Break the Rules show in de Streets of New York.

Parkopening: 27 maart 2015. www.movieparkgermany.de

 

Phantasialand, Brühl, nieuwe show

Phantasialand presenteert een nieuw spektakel in het Wintergarten theater: Musarteum – A night at the museum. Gasten kunnen gebruikmaken van een nieuwe jaarkaart, ook wel Erlebnis-Pass genoemd en heeft drie verschillende opties.

Parkopening: 28 maart 2015. www.phantasialand.de

 

Ierland

 

Tayto Park, Kilbrew, achtbaan en familieattracties

Tayto Park is de enige dierentuin en tevens attractiepark van Ierland. Tayto Park opent dit jaar zeven nieuwe attracties, waaronder een 5D bioscoop, Air Race, Shot Tower, Dinosaur Alive, Steam Train Express en horecagelegenheden.

Parkopening: 26 maart 2015. www.taytopark.ie

 

Italië

 

Gardaland, Castelnuovo del Garda, achtbaan

Oblivion – The Black Hole is 42,5 meter hoog en brengt gasten in een 87 graden helling naar snelheden tot 100 kilometer per uur. Aan boord van deze met adrenaline gevulde achtbaan reizen de passagiers door een mysterieus gebied van tijd en ruimte. De gasten krijgen het gevoel alsof ze de grond en obstakels in de vorm van inversies en andere bewegingen maar net kunnen ontwijken.

Parkopening: 28 maart 2015. www.gardaland.it

 

Leolandia, Capriate San Gervasio, themagebied

In maart 2015 opent Leolandia een compleet nieuw themagebied gebaseerd op het cartoon varkentje Peppa Pig. Het nieuwe gebied is populair onder de fans want zij mogen in de modderpoelen springen, een blik werpen in de oven van Mummy Pig of de slaapkamer van Peppa en George binnenlopen. Daarnaast biedt het park ook vier nieuwe liveshows aan.

Parkopening: 28 maart 2015. www.leolandia.it

 


Mirabilandia, Ravenna, kindergebied

Mirabilandia heeft nu 12.000 vierkante meter aan grond gewijd aan de wereld van de dinosauriërs, inclusief de reproductie van 54 realistische dinosauriërs. Daarnaast worden er nog zes andere attracties geopend, waaronder kinderrijschool Brontocars en Bicisaurio, waar kinderen samen met de ouders kunnen vliegen op een dinosauriër. Het gebied wordt omringd door beplanting en versterken het gevoel van het Juratijdperk.

Parkopening: 2 april 2015. www.mirabilandia.it

 

Nederland

 

Attractiepark Slaharen, Slagharen, waterpark

Aqua Mexicana is de naam van het nieuwe waterpark van Slagharen en heeft de opening gepland staan voor mei 2015. Jong en oud zullen plezier hebben in het 5.200 vierkante meter complex dat naar Mexicaanse invloeden is gethematiseerd. Het waterpark bestaat uit 10 glijbanen, waarvan drie met speciale interactieve effecten, muziek en 3D animaties. Daarnaast is er een bubbelbad voor 70 personen en een kinderspeelplaats.

Parkopening: 27 maart 2015. www.slagharen.com

 

Efteling, Kaatsheuvel, achtbaan

De Efteling opent de nieuwe dive coaster Baron 1898. De thematisering van de achtbaan en verhaallijn brengen de gasten terug naar de tijd van de Nederlandse mijnbouwindustrie in de late 19de eeuw. Gasten beleven een 37,5 meter hoge vrijeval om vervolgens in de mijnschacht snelheden tot 90 kilometer per uur te bereiken. De Efteling opent ook 51 nieuwe accommodaties op het vakantiepark Efteling Bosrijk, inclusief groepsverblijven tot 24 personen.

Park het hele jaar geopend. www.efteling.com

 

Roermond Yumble, Roermond, nieuw park

Yumble is een nieuw indoor attractiepark met een unieke beleving naast de McArthurGlen Designer Outlet in Roermond. Het complex beschikt over 8.000 vierkante meter vol interactiviteit, innovatie en entertainment in de vorm van attracties en shows. Het park biedt een state-of-the-art attractiemix aan, restaurants en cafés en een digitaal decor met projectietechnieken.

Parkopening: 21 maart 2015. www.yumble.nl

 

Toverland, Sevenum, familieattractie

Toverland opent de spannende nieuwe attractie Maximus’ Blitz Bahn. Het verhaal gaat over Maximus Müller, een uitvinder van Oostenrijkse afkomst en een echte genie die zijn chalet naast Villa Fiasko heeft gebouwd. Na een aantal jaren in Oostenrijk te zijn geweest is hij terug voor een test met het eerste prototype van zijn snelste bobslee. Deze spannende attractie is de laatste uitvinding van Maximus en is nu op zoek naar de proefpersonen voor een nieuw snelheidsrecord.

Parkopening: 28 maart 2015. www.toverland.nl

 

Noorwegen

 

Hunderfossen, Lillehammer, entertainment

Hunderfossen presenteert de late avondshow Trollnight. Na sluitingstijd komt het park tot leven en zijn de gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een spectaculair feest. Verder voegt het park ook een nieuwe pre-show toe aan de populaire John Deere tractorrit. Als de gasten in de wachtrij staan, kunnen ze een hele grote oude sprekende boom, een onbeleefde ekster en een lief eekhoorntje ontmoeten. Om de gasten te vermaken zijn er vier verschillende shows geprogrammeerd.

Parkopening: 23 mei 2015. www.hunderfossen.no

 

Rusland

 

Sochi Park, Sochi, nieuw park

Net naast het terrein van de Olympische Winterspelen, die in 2014 in Sochi zijn gehouden, ligt een nieuw attractiepark. Sochi Park is het eerste park gebaseerd op de rijke cultuur en historische erfgoed van Rusland. Het bestaat uit vijf gebieden waar verhalen leven en avonturen regeren. Ga op avontuur vol attracties, shows, winkels, cafés en restaurants of blijf slapen in het middeleeuwse Bogatyr Hotel.

Parkopening: april 2015. www.sochipark.ru

 

Spanje

 

Faunia, Madrid, Stellerzeeleeuwen

Faunia maakt zich op voor de komst van twee prachtige Stellerzeeleeuwen. Bezoek de nieuwe Steller Bay om Mirai en Hooper te ontmoeten. Per stuk kunnen ze wel een ton wegen.  Daarnaast komt er een nieuwe expositie over de zee-fauna.

Park is gehele jaar geopend maar niet op alle dagen. www.faunia.es

 

Madrid Zoo Aquarium, Madrid, aquarium

Madrid Zoo Aquarium viert zijn 20ste verjaardag en biedt gasten een nieuwe onderwaterreis aan. Van de warme stranden van de Indische oceaan naar de open zee en van de diepte van de oceaan naar de prachtige koraalriffen op de zeebodem. Gasten kunnen 2.300 exemplaren van in totaal 300 verschillende soorten bewonderen in de warme zoute wateren van de Indische Oceaan, Stille Oceaan of het Caribisch gebied. De nieuwe tentoonstelling beschikt over 30 tanks en 2 miljoen liter zeewater.

Park is het hele jaar geopend. www.zoomadrid.com


Parque de Atracciones De Madrid, Madrid,  kindergebied

Nickelodeon, het wereldwijde multimedia entertainment merk voor kinderen en families, en Parque de Atracciones de Madrid creëren samen een nieuw kindergebied. In Nickelodeon Land zijn verschillende bekende figuren aanwezig, zoals SpongeBob Squarepants, Dora the Explorer en de Teenage Mutant Ninja Turtles. Ook biedt het park de gasten een nieuwe horrorbeleving gebaseerd op de succesvolle televisieserie The Walking Dead.

Parkopening: 3 januari 2015. www.parquedeatracciones.es

 

Parque Warner Madrid, San Martin de la Vega, tentoonstelling

Als eerbetoon aan de 75ste verjaardag van Batman organiseert Parque Warner Madrid een tentoonstelling rondom deze zeer geliefde superheld. Compleet met alle hoofdpersonen uit de films en zijn drie spectaculaire Batmobiles. Tijdens de zomermaanden zal Batman ook als de ster van een nieuwe show vol met speciale effecten optreden.

Parkopening: 19 maart 2015. www.parquewarner.com

 

Port Aventura, Tarragona, hotel en evenementen

PortAventura Resort viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. De nieuwe shows hebben een focus op de familie en Amaluna is de naam van de nieuwe show van Cirque du Soleil. Het park opent ook een nieuw vijfsterren hotel dat is gethematiseerd naar een herenhuis uit de Victoriaanse tijd in de Far West.

Parkopening: 21 maart 2015. www.portaventura.es 

 

Zweden

 

Grona Lund, Stockholm, familieattractie

Grona Lund opent House of Nightmares dat voor vele angstige momenten zal zorgen. Gasten kunnen het verlaten huis van Dr. Morphio betreden en worden achtervolgd door duistere nachtmerries. De attractie is verder met state-of-the-art digitale technologie en animatronics uitgerust.

Parkopening: 25 april 2015. www.gronalund.com

 


Kolmården Wildlife Park, Kolmården, familieattractie

Kolmården Wildlife Park viert zijn 50ste verjaardag. Om deze mijlpaal te vieren doet het park een van de grootste investeringen uit de geschiedenis en bouwt World of Bamse. Een nieuw gebied met attracties gethematiseerd naar het populaire Zweedse stripboek over de beer Bamse en zijn vrienden. Kolmården en het moederbedrijf Parks and Resorts investeren SEK 80 miljoen om in het nieuwe World of Bamse de dromen van ieder kind te laten uitkomen.

Parkopening: 1 mei 2015. www.kolmarden.com

 

Liseberg, Göteborg, heftige attractie

Liseberg opent Mechanica, een krachtige high-speed attractie die 360 graden kan draaien en tot 30 meter hoog gaat. Ook kunnen de gasten shoppen in drie nieuwe winkels. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het park wordt er ook Halloween gevierd van 24 oktober tot en met 1 november.

Parkopening: 25 april 2015. www.liseberg.com

 

Verenigd Koninkrijk

 

Alton Towers Resort, Staffordshire, accommodaties

Alton Towers Resort bereidt zich voor op de opening van het nieuwe Enchanted World. Dit toevluchtsoord in het bos naast het Alton Towers Hotel biedt korte vakanties aan in luxe boomhutten en betoverende lodges. Jonge gasten kunnen uitkijken naar de komst van Captain Barnacles en zijn bemanning in CBeebies Land met de nieuwe Octonauts Rollercoaster Adventure.

Parkopening: 21 maart 2015. www.altontowers.com

 

Blackpool Pleasure Beach, Blackpool, thrill attractie

Het bijna 17 hectare grote attractiepark heeft voor de nieuwe attractie Red Arrows de krachten gebundeld met het Royal Air Force Aerobatic Team. Blackpool Pleasure Beach heeft de primeur met een attractie die is gebaseerd op het beste aerobatic display team in de wereld. Voorbereidingen vinden plaats voor een opening in de lente en de gasten zullen straks een spannende ervaring als geen ander beleven. Compleet in de stijl van de attractie zal er ook een verkeerstoren worden gebouwd om beginnende piloten voor te bereiden op de take-off.

Parkopening: 7 februari 2015. www.blackpoolpleasurebeach.com

 

Chessington World of Adventures Resort, Chessington, familieattractie

2015 is het jaar van de pinguïns in Chessington World of Adventures Resort. Ontdek de pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Private uit de film Madagascar van Dreamworks in een nieuwe show, in een nieuw gethematiseerde attractie, in een walk-through experience en in het spelletjesgedeelte van Africa Land. Ook nieuw zijn de speciale naar de Madagascar pinguïns gethematiseerde kamers in het Chessington Safari Hotel.

Parkopening: 18 maart 2015. www.chessington.com

 

Drayton Manor Park, Staffordshire, familieattractie

Dit jaar viert Drayton Manor Park zijn 65ste verjaardag en de 70ste verjaardag van Thomas de stoomlocomotief met een aantal evenementen. Tijdens Pasen opent het park een uitbreiding van Thomas Land ter waarde van £ 2,5 miljoen. Met deze investering wordt het gebied met nieuwe attracties ruim 40% groter.

Parkopening: 21 maart 2015. www.draytonmanor.co.uk

 

Legoland, Windsor, verbeterde belevingen

The Lego City Driving School in Legoland Windsor introduceert een nieuwe rijstrook op het testparcours en beschikt over een groter aantal kinderauto’s. Tevens heeft The Boating School meer boten en meer modellen van Lego met verrassende bewegingen en geluidseffecten. In het Legoland Windsor Resort Hotel wordt naast tien premium gethematiseerde kamers ook een Lego Friends-gebied geopend.

Parkopening: 13 maart 2015. Website: www.legoland.co.uk

 

Oceanarium, Bournemouth, nieuw verblijf

De attractie aan de kust opent het grootste project uit de 16-jarige geschiedenis, welke de omvang van Oceanarium meteen met een derde vergroot. Het middelpunt is een strand, een bad en een onderwater observatiemogelijkheid met pinguïns. Daarnaast is er tijdens de voertijden ook interactie met deze dieren.

Complex het hele jaar geopend. www.oceanarium.co.uk 

 

Paultons Family Theme Park, Hampshire, themagebied

Paultons Family Theme Park opent Critter Creek waar families worden meegenomen naar een uitvoerig gethematiseerd gebied. De gasten van Critter Creek kunnen bijvoorbeeld een rit maken in de tien meter hoge familievriendelijke achtbaan Cat-O-Pillar. Jongere ontdekkingsreizigers kunnen aan boord stappen van de Expedition Express, een treinreis waarbij je in de buurt van planten en andere wezens komt. Ook kunnen de verborgen diepten van Beastie Burrow worden ontdekt als families in een gigantische boomstam stappen en oog in oog komen te staan met een aantal fascinerende vissen, insecten en reptielen.

Critter Creek opent 20 maart. www.paultonspark.co.uk

 

West Midland Safari Park, Bewdley, themagebied

In 2015 wordt de grootste dinosaurus-animatronic van het Verenigd Koninkrijk geopend in West Midland Safari Park. Land of the Living Dinosaurs is een indrukwekkend wandelpad met 38 levensgrote dinosauriërs met bewegende ogen, bek en nek. Het verblijf is gethematiseerd, en beplant met een grote hoeveelheid flora, waaronder boomvarens, mammoetbladeren, riet en apenbomen. Geluidseffecten, fossiele displays, een vulkanische krater, drie zwembaden en een geiser versterken de beleving. De reis beslaat de vier tijdperken van dinosauriërs, namelijk Perm, Trias, Jura en Krijt.

Parkopening: 21 maart 2015. www.wmsp.co.uk