Nieuwe uitbreidingen voor Alton Towers

alton-towers-logo-304x172

Het Engelse Alton Towers krijgt een nieuwe attractie in 2015. Het gaat om een touwenparcours op 13 meter,zoals Heide Park er ook al eentje opende. Er zullen twee mogelijke parcours zijn, eentje voor beginners en eentje voor gevorderden.

Men rekent op een 300 personen per dag die het parcours zullen afleggen, het parcours kan 60 tot 80 personen tegelijkertijd aan. Het parcours zal afzonderlijk van het park geopend zijn, en dit het hele jaar door.

alton-towers-hochseilgarten-plan

Op deze manier wil Alton Towers een gans jaar een leuke vakantiebestemming te zijn, zo kan je in het Hotel van Alton Towers het ganse jaar door terecht voor de vergaderzalen, de spa en het waterpark.

enchanted-village-front-logo

In 2015 zal het park ook meer logeer accommodatie aanbieden. Men bouwt er momenteel  tien luxueuze boomhutten en nog eens 61 afzonderlijke bungalows. Dit nieuwe gebied zal de naam Enchanted Forrest gaan noemen.

gallery-lodges-large-01

Iedere boomhut biedt plaats aan maximaal acht personen en zal uitgerust zijn met een jacuzzi op het buitenterras.

gallery-lodges-large-02

Deze accommodaties zullen in het beschermd gebied naast het park komen te liggen, waardoor het park genoodzaakt is de hutten te voorzien van de nodige geluidsisolatie. Ze zullen ook een speciaal verlichtingsplan moeten uitdokteren om de nachtdieren niet te verstoren. Ook voor de bouwmaterialen heeft men strenge maatregelen opgelegd.

gallery-lodges-large-03

Ondertussen begon het park ook zijn fans te teasen met een foto waarop Secret Weapon 8 te lezen valt.

10441154_379458805555922_5136775896324095646_n

Wanneer het park dit in het verleden deed leverde dit altijd de grootste bouwprojecten op.

 

Voorgaande projecten:

– Hun eerste Secret Weapon zou een Arrow  Pipeline Coaster worden, maar na de testritten op de fabrieksterreinen besloot men dat deze te saai en traag was, om deze reden besloot men dat deze niet in het park zou komen.

-Secret Weapon 2  werd een nieuwe lay out voor de Pipeline Coaster, waarvoor ze diep in de grond zouden gaan. Maar ook dit project werd nadien afgeketst.

-Secret Weapon 3  werd dan uiteindelijk het eerste project dat effectief gebouwd zou worden. Nemessis,  een Inverted Coaster van B&M.

 

 

– Secret Weapon 4  werd Oblivion, een Dive Coaster van B&M

 

 

– Secret Weapon 5:  opnieuw koos men voor bouwer B&M, ditmaal bouwde men de allereerste Flying Coaster in Europa van deze bouwer.

 

 

Secret Weapon 6 werd Thirteen, een familiale achtbaan, maar met unieke elementen. Halfweg de achtbaan stopt de trein in een gebouw, waar een show te zien is. Plots zakt de track , met de trein erop, om daarna plots een aantal meter naar beneden te vallen. Hierna wordt de baan achteruit gelanceerd om een stuk in het donker af te leggen. Vlak voor het station zorgt een wissel dat de trein terug vooruit in het station rijdt.

 

 

Secret Weapon 7 werd de in 2013 geopende The Smiler. Een achtbaan van Gerstlauer die maar eventjes 14 inversies bevat, en hiermee nog steeds het inversierecord heeft.

 

 

Foto’s: Alton Towers