Alton Towers wil kuuroord uitbreiden

Toen Alton Towers haar plannen bekend maakte voor de (ondertussen gebouwde) Enchanted Village Lodges, publiceerden ze ook de plannen voor een uitbreiding op het kuuroord. Deze plannen zijn nu goedgekeurd door de Staffordshire Moorlands Council.

 

De plannen tonen een uitbreiding van 250 m2 , gebouwd aan de Oostelijke kant van de huidige locatie. Er zal op deze oppervlakte een nieuwe ingang komen voor het kuuroord, deze zal de huidige receptie vervangen. Een nieuwe zwemvijver en thema objecten zullen gebouwd worden aan de nieuwe ingang.

 

Andere nieuwe faciliteiten:

 

  • Een nieuwe warmwater jacuzzi buiten
  • Een nieuwe vuurput
  • Een nieuwe indoorsauna
  • Een verzonken zithoek

 

Er zullen ook tentzeilen geplaatst worden om de gasten te beschermen tegen de weerselementen en een muur die privacy zal bieden. De plannen voor de uitbreiding bevatten ook de reeds bestaande, goedgekeurde, plannen om het Alton Towers Hotel uit te breiden. Het valt af te wachten of deze twee uitbreidingen simultaan gebouwd zullen worden.

In de plannen staat geen datum vermeld voor de duur van de werken, maar er wordt wel in vermeld dat beplantingen en vormgeving van de omgeving moeten gebeuren tijdens de eerstvolgende sluitingsperiode.

Het is zeer opmerkelijk dat er voor deze plannen geen bezwaar kwam, iets dat zeldzaam is bij plannen voor het park.

spaextensionentranceelevation

Bron: Towersstreet.com