Zandbankhaai voor Aquatopia

Vanaf de krokusvakantie pakt het Antwerpse Aquatopia uit met een nieuwe publiekstrekker: de zandbankhaai (Carcharhinus plumbeus), die te bewonderen zal zijn in het grote haaienaquarium (360.000 liter water!).

20150128-Aquatopia180

De zandbankhaai is één van de grootste kusthaaien ter wereld en nauw verwant aan de stierhaai die vorig jaar nog in Aquatopia te zien was. De zandbankhaai wordt ongeveer 2 à 2,50 meter groot en komt uit Malta waar hij te groot werd voor het aquarium waar hij verbleef. Hij is zwaargebouwd, heeft een korte stompe snuit en een massa onregelmatige, scherpe tanden. Deze haaiensoort is vooral te herkennen aan zijn hele grote, driehoekige rugvin.

De zandbankhaai is een kwetsbare soort die bedreigd wordt door overbevissing en erg gegeerd is voor zijn grote vinnen (haaienvinnensoep). Aquatopia is blij deze soort binnenkort aan zijn bezoekers te kunnen tonen en zo de aandacht te vestigen op de problematiek van “shark finning”, waardoor elk jaar miljoenen haaien brutaal aan hun einde komen en dreigen uit te sterven.

Met de zandbankhaai er bij, kan je in Aquatopia 11 verschillende haaiensoorten zien!
Tijdens de krokusvakantie is Aquatopia elke dag geopend van 10u00 tot 18u00.
De haaien worden gevoederd op zondag, maandag, woensdag en vrijdag, telkens om 13u00.

 

Bron: http://www.zoo.be