Aquatopia sluit binnenkort de deuren

Droevig nieuws uit Antwerpen, het stadsaquarium Aquatopia zal begin januari 2017 haar deuren sluiten. De nieuwe eigenaars zien de bezoekersaantallen terug lopen en hebben geen affiniteit met vissen, daarom zal de attractie moeten sluiten.

Radission Blu Astrid Hotel is de huidige eigenaar van Aquatopia. De general manager, Jacqueline Struik, heeft de personeelsleden afgelopen donderdag ingelicht dat de toeristische attractie op 5 januari zal sluiten. De kerstvakantie, die elk jaar zo’n 2000 bezoekers per dag trekt, wordt het laatste drukke moment voor het park, hierna sluit de attractie. Aquatopia zit wel al helemaal in de kerststemming en wil er dan ook nog volledig voor gaan om in schoonheid af te ronden, het aquariumcomplex heeft namelijk 5 vissoorten  gevonden die helemaal bij de kerstsfeer passen.

Maar er is misschien ook positief nieuws, want Aquatopia wordt vervangen door een nieuwe grote toeristische attractie. Daarvoor zijn de eigenaars van het aquarium nu al aan het onderhandelen met enkele investeerders. Er zal er ook een oplossing gezocht worden voor de vele dieren die momenteel in Aquatopia gehuisvest zijn. Verder wil Aquatopia de gevolgen voor de 8 vaste medewerkers zoveel mogelijk verzachten.

Het bestuur van het Antwerpse Radission Blu Astrid Hotel zelf wil zich focussen op de renovatie van alles slaapkamers, restaurants, bars en vergaderruimtes die zij bezitten. Het beheren van deze net vermelde activiteiten ligt hun beter dan de vissen, daar hebben ze geen ervaring of band mee.
 De nieuwe geplande toeristische attractie zal volledig eigendom worden van de nieuwe investeerders zodat Radission Blu Astrid Hotel zich volledig op hun eigen activiteiten kan focussen.

 

Bron: Gazet van Antwerpen