Aquatopia zoekt en vindt de kerstsfeer tussen de vissen

Het is weer die tijd van het jaar. Lichtjes, glitters en allerhande versieringen brengen de kerstsfeer tot leven. Maar wat is kerstsfeer? Gezelligheid, samen zijn met familie, goud, rood en groen, de kerstman, haardvuur, lekker binnen blijven? Aquatopia, het aquariumcomplex met duizenden exotische vissen tegenover het Antwerpse Centraal Station, ging op zoek naar de kerstsfeer onder water en vond 5 vissen met hoog kerstgehalte: de poetsgarnaal, de franjevijlvis, de koraalklimmer, het zeepaardje en de anemoonvis. Duik deze kerstvakantie dus onder water in Aquatopia en ontdek zelf waarom deze vissen verkozen zijn tot “kerstvissen” !

 

Prachtige kleuren en patronen, verrassende vormen, handige truukjes van de vissen en onderwaterdieren om te (over)leven. Onder water vind je inspiratie voor…alles! Vissen vieren dan wel  geen kerst, maar er moet toch zoiets bestaan als een kerstvis – dachten ze bij Aquatopia.

Er werd gewikt en gewogen en deze 5 vissen kregen de stempel van “kerstvis” mee.

 

De poetsgarnaal: Met zijn rode en witte kleuren past deze vrolijke garnaal helemaal thuis in het kerstplaatje. Als de kerstman een onderwaterslee had, dan zou hij zeker voortgetrokken worden door duizenden poetsgarnalen!

De franjevijlvis: Deze aparte vis is een buitenbeentje dat zich heel goed weet te camoufleren omdat hij van kleur verandert naargelang zijn omgeving  en dankzij de vele aanhangseltjes op zijn huid. Deze “franjes” doen de franjevijlvis helemaal lijken op een onderwaterkerstboompje.

De koraalklimmer is nóg zo’n mooie vis met véél franjes. Met zijn oranjerode stippen en strepen, past hij ook perfect in een kerstboom als feestelijke versiering.

Het zeepaardje is dan weer een magisch diertje, net zoals er rond de kerstdagen enige magie hangt! Kijk naar een zeepaardje en je raakt als het ware betoverd. Zijn het zijn kleine rugvinnetjes die op feeërieke vleugeltjes lijken? Of is het dat gekke “paardensnuitje”? 

De anemoonvis of clownvis is tot slot het populairste visje bij de jongste bezoekers van Aquatopia. De eerste vis die kinderen leren kennen, is immers Nemo, de anemoonvis uit de gelijknamige film. Een pracht van een kerstvis dus. Want wat is er heerlijker dan tijdens de kerstdagen naar een gezellige familiefilm te kijken, zoals “Finding Nemo”? En welk verhaal geeft je dat warme gevoel, dat tijdens de kerstdagen bij het haardvuur ook naar boven komt? Juist.

Benieuwd naar al die kerstvissen? Of zie je liever hoe piranha’s en haaien worden gevoederd? Je ontdekt het allemaal in Aquatopia. Tijdens de kerstvakantie kan je ook meedoen aan de krankzinnig coole kerstfotozoektocht en maak je kans op een Aquatopia jaarabonnement voor het hele gezin!


Het aquariumcomplex is elke dag geopend van 10u – 18u (laatste bezoekers worden toegelaten om 17u).

Opgelet:

*Op 24 en 31 december sluit Aquatopia om 17u (Laatste bezoekers toegelaten om 16.00u)

*25 december: GESLOTEN
*Op 1 januari is Aquatopia open vanaf 13.00u