De Vleermuis van Plopsaland De Panne krijgt een nieuwe thuis

De populaire achtbaan Vleermuis die begin dit jaar gesloten werd in het Belgische pretpark Plopsaland De Panne, heeft een nieuwe thuis gevonden. Dit nieuws meldt Plopsa Fans na een gesprek met de koper van de attractie.

 

De Vleermuis was een racende hangende achtbaan die in 2000 gebouwd werd door de voormalige Nederlandse fabrikant Caripro. De achtbaan was zeer populair bij de bezoekers, maar de capaciteit van de attractie was laag, ondanks de dubbele tracks. Hierdoor ontstonden er altijd lange wachtrijen om een ritje te maken in deze attractie. Verder kende de achtbaan ook veel technische problemen en het faillissement van de fabrikant maakte het er niet gemakkelijker op om reserve onderdelen te pakken te krijgen. Mede hierdoor besloot Plopsaland De Panne om de attractie te koop te zetten in 2015 en uiteindelijk te sluiten op 7 januari 2018.

 

Al snel werd bekend gemaakt dat de dubbele achtbaan verkocht was naar het buitenland. Naar welk land dit was en wanneer we de attractie zouden terug zien bleef voorlopig nog een geheim. Nu heeft Plopsa Fans onthuld naar welk pretpark de racende achtbaan gaat. De Vleermuis verhuisd naar de andere kant van de wereld, naar een nieuwe pretpark op het Indonesische eiland Bali. Hier wordt een gloednieuw pretpark opgebouwd namelijk, Trans Studio Bali, dat volledig in het teken zal van sociale media. Wanneer het pretpark en de vleermuis zal openen is nog niet bekend.

 

 

Bron: Plopsa Fans.