Treintje spectaculaire achtbaan Kennywood onthuld

In het Amerikaanse park Kennywood wordt momenteel volop gebouwd aan de recordbrekende achtbaan Steel Curtain. Deze achtbaan wordt gebouwd door S&S-Sansei Technologies en zal geopend worden in 2019. Op de IAAPA beurs werden de treintjes onthuld.

 

Het Amerikaanse pretpark Kennywood verraste fans met de aankondiging van de nieuwe achtbaan Steel Curtain. Deze achtbaan zal enkele records gaan breken bij opening, zoals het record van hoogste inversie ter wereld met een hoogte van 60,05 meter en het meest aantal inversies op een Amerikaanse achtbaan met 9 inversies. Op de IAAPA beurs werden alvast de treintjes onthuld die op de baan zullen komen.

Steel Curtain zal in totaal 67,06 meter hoog worden, de top zal bereikt worden via een kettinglift. De achtbaan zal een snelheid bereiken van 120,7 km/u. Tijdens de achtbaanrit van 1.219,2 meter zullen de bezoekers dus negen keer overkop gaan. Het ritje zal 2 minuten duren en krijgt een bijzondere lay-out die je in onderstaande video kan ontdekken.

 

 

De bouw van deze achtbaan kan hier gevolgd worden

 

Bron en foto’s: Kennywood