Mont Mosan breidt uit met dinosaurussen

Mont Mosan, een klein pretpark in Huy gelegen in Wallonië, wordt overvallen door dinosaurussen. Het gaat om een uitbreiding van 1.500m² over de wereld van de dinosaurussen. De investering bedraagt 600.000 euro.

 

Het park staat vooral bekend voor hun dierenverblijven, zoals zeeleeuwen en stokstaartjes. Vorig jaar openden een rollercoaster, een zweefmolen, een carrousel, een olifantenmolen, een frisbee, een bootjesmolen en een klein rad in het park. De nieuwste en grootste toevoeging van 2018 wordt ‘Dino Land’, waar dinosaurussen van wel liefst 18 meter hoog de uitbreiding vervolledigen.

 

Bezoekers zullen via een didactische cursus kennismaken met meer dan 20 verschillende dinosaurusfamilies. Het park hoopt dit seizoen zo de kaap van 100.000 bezoekers te behalen. “Onze wens is om Dino Land zo snel mogelijk te openen”, zegt Jean-Marc Vanberg, directeur van het park. “Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van de dinosaurussen. De diplodocus is bijna klaar, enkel de poten moeten verfijnd worden, maar hij ziet er al beeldig uit”.

Het park poogt na deze heuse uitbreiding nog een reuzenrad van 20 meter te plaatsen in het park. “Ik ben momenteel op zoek naar verkopers. In de maand oktober ga ik naar China en hoop ik een model te vinden dat past bij het park”, zegt Jean-Marc Vanberg.