Fotoalbum: Wildlands – opening Tweestryd 2018

Woensdag 28 maart 2018 verzamelde de pers zich voor de opening van ’s wererlds langste family boomerang achtbaan, Tweestryd in Wildlands. Na een hapje en een drankje en heel wat Afrikaanse muziek, schoven we aan bij het podium van de nieuwe attractie Tweestryd, waar directeur Frankwin van Beers ons vertelde hoe men op het idee van deze attractie kwam. Het Nederlandse park had al plannen voor een achtbaan nog voordat het park geopend werd. Enzo Knol opende na de toespraken met een druk op de knop officieel de nieuwe attractie, die de afgesloten ingang opblies. Zo konden de eerste mensen de wachtrij betreden.

Tweestryd is een creatie geworden van Vekoma. In twee naast elkaar lopende family boomerang baantjes racet men tegen elkaar aan 60 km/h. De achtbanen zijn 20 meter hoog en 218 meter lang. Hiermee is dit de langste family boomerang achtbaan ter wereld. Een ritje duurt net iets langer dan een minuut.

Na de opening trokken we ook verder doorheen het park, dat onderverdeeld is in drie werelden: Serenga, jungola en Nortica, met elk de dieren die in deze werelden te vinden zijn. Behalve de achtbaan heeft het park ook de attractie Rimbula River, waarbij je een boottocht doorheen de jungle maakt. Verder kan je een simulator terugvinden in Nortica, met de naam Arctic 1. In Serenga kan je op safari tussen de dieren in de trucks van Serenga Safari.