Sequoia Adventure verdwijnt definitief uit Gardaland

Het is ‘over and out’ voor Sequoia Adventure in het Italiaanse pretpark Gardaland. De achtbaan kampte al maanden met technische problemen en was al sinds 20 juni 2017 buiten werking. Fans hoopten dat de unieke achtbaan in 2018 zou heropenen, maar het tegenovergestelde nieuws is naar buiten gekomen. De achtbaan verdwijnt definitief uit het park en zal niet meer heropend worden in Gardaland.

 

Een van de bizarste achtbanen in Europa was ongetwijfeld de achtbaan Sequoia Adventure in het Italiaanse pretpark Gardaland. De achtbaan leek een beetje op een knikkerbaan. Het karretje maakte de ene vreemde inversie na de andere, waarbij ze een stukje ondersteboven bleef rijden. De inversies die op de achtbaan terug te vinden zijn werden tot “Saxophone” gedoopt en zijn enkel terug te vinden op dit type achtbaan.

 

De achtbaan, gebouwd door S&S-Sansei Technologies, kampte al een tijdje met technische problemen, die niet simpel op te lossen zijn. Er gingen eerder geruchten de ronde dat deze te koop zou worden gezet, maar later bleek dit niet helemaal te kloppen. Toch is de toekomst van deze achtbaan in Gardaland voorbij. De technische problemen oplossen zou betekenen dat de achtbaan een zeer grote renovatie zou moeten ondergaan en die grote investering ziet het pretpark na een lang beraad nu niet meer zitten.

Sequoia Adventure opende in 2005 als eerste Screaming Squirrel van S&S-Sansei Technologies. Later zou een Chinees park een gelijkaardige baan openen.,Ook in Rusland vinden we dit type terug, maar hier zien de typische Saxofoon-inversies er net iets anders uit. Het Russische exemplaar werd al in 2016 gesloten dus nu blijft enkel nog de Man-O-War uit het Chinese Mysterious Island over.

 

Edit: Ondertussen is bekend gemaakt dat de achtbaan dan toch terug opnieuw zal heropenen, maar in een hele andere vorm.

 

Bron: rcdb