Live entertainment en vernieuwde Python in de Efteling

De Efteling, het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens bij Breda, maakt zich klaar voor een bruisende lente. Net als alle dagen van het jaar, is de Efteling ook in de lente elke dag open. Vanaf 31 maart opent opnieuw de stalen achtbaan Python. Deze legendarische achtbaan – de eerste van de Efteling, en tevens een van de eerste in Europa – werd afgelopen winter afgebroken en volgens het oorspronkelijke ontwerp heropgebouwd, inclusief de dubbele looping, kurkentrekker en helix. Dit voorjaar viert Symbolica, het Paleis der Fantasie, zijn eerste verjaardag. Bezoekers kunnen er zoals altijd in stijl op audiëntie bij Koning Pardulfus. Daarnaast zijn er dagelijks vier voorstellingen van de parkshows Raveleijn en Sprookjesboom. En duizenden lentebloemen brengen het park in lentesfeer.

 

Python gaat weer open

Toen de Python in 1981 opende was het niet alleen de eerste achtbaan in de Efteling, maar ook de grootste en meest spectaculaire achtbaan op het Europese vasteland. Inmiddels heeft de Python in al die jaren een totale afstand van 309.435 km afgelegd. Na bijna acht keer de wereld rond werd het in januari tijd voor een grote opknapbeurt. Daarbij wordt de baan afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. De ritbeleving blijft hetzelfde, want de loopings, dubbele kurkentrekker en helix komen in het nieuwe ontwerp terug. De Python gaat weer rijden vanaf 31 maart.

 

Live entertainment

In het openluchttheater in het Sprookjesbos kunnen de kleinste bezoekers naar hartenlust meezingen en -dansen met Roodkapje, Ezel, Wolf en Fakir in de parkshow Sprookjesboom. In de spannende parkshow Raveleijn – met echte paarden en raven in de hoofdrol – groeien vijf kinderen uit tot stoere ruiters om samen de wrede overheerser van de stad te bevechten.

 

Vernieuwde Hans & Grietje Suite

De sprookjesachtige Hans & Grietje Suite in het Efteling Hotel is vernieuwd. In deze 5-persoonssuite huist nu ook de heks met haar kat. Naast de Hans & Grietje Suite omvat het kindvriendelijke Efteling Hotel, gelegen vlak naast het attractiepark, meer dan 20 andere betoverende themasuites, waaronder de Sprookjesboom Suite en De Vliegende Hollander Suite.

 

Fris lentegroen

In de lente ligt de Efteling er extra kleurrijk bij, met maar liefst 45.000 voorjaarsplanten zoals violen, vergeet-me-nietjes en muurbloempjes, en meer dan 80.000 bolbloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen.

 

Zomer in de Efteling

In juli en augustus blijft de Efteling dagelijks langer open. Alle attracties zijn ’s avonds betoverend verlicht. Op verschillende locaties in het park kun je genieten van live acts.

 

Over de Efteling
Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Vanaf april is er een nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen en Breda, waardoor de Efteling nog makkelijker bereikbaar wordt vanuit België. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.