Eerste testritten van start bij Icon in Blackpool Pleasure Beach

Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach is begonnen met het testen van de nieuwe multi-launch coaster. Deze avond slaagde de Engelse pretparkwebsite Theme Park Worldwide erin om de eerste beelden van de testritten vastleggen. Icon is de twaalfde achtbaan van Blackpool Pleasure Beach en moet het nieuwe paradepaardje worden van het Britse pretpark.

 

Icon is een project waar al meer dan 3 jaar aan wordt gewerkt. In 2015 doken de eerste geruchten op over een nieuwe spectaculaire achtbaan in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach. Eind 2015 werd er begonnen met de eerste effectieve afbraakwerken op het terrein om plaats te maken voor deze nieuwe achtbaan. Op 12 mei 2016 werden de geruchten van een multi-launch coaster van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides bevestigd. Eind september van datzelfde jaar werden alle details onthuld over dit bijzondere project.

Uit de onthulling bleek dat Icon de eerste multi-launch coaster van Groot-Brittannië is. De achtbaan zal tweemaal gelanceerd worden tot een snelheid van 80 km/u. Het 1140 meter lange parcours zal 15 keer attracties kruisen, waaronder 5 andere achtbanen in het pretpark. Icon wordt 27 meter hoog en zal 2 inversies bevatten. De rollercoaster zal in staat zijn om met 4 treinen tegelijk te rijden. Tijdens de rit, die maar liefst 2 minuten en 41 seconden zal duren, zullen de bezoekers krachten tot 4,3 G ervaren. Het totale project is goed voor een investering van 16,25 miljoen Britse pond.

 

Maandagavond slaagde de Engelse pretparkwebsite Theme Park Worldwide er in om beelden te schieten van de eerste testritten van Icon. Op deze beelden is te zien hoe de trein tegen een sterk verlaagde snelheid voorzichtig wordt gelanceerd om te zien of dit goed verloopt. De snelheid zal nu worden opgedreven zodat de achtbaan over heel het parcours kan gaan.

 

 

De bouwwerken van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

 

Video: Theme Park Worldwide