Bobbejaanland stelt seizoen 2018 voor

Op 31 maart start het nieuwe pretparkseizoen. Er vallen dus weer heel wat nieuwigheden te ontdekken in de sector. Ook bij Bobbejaanland is dat niet anders. De bezoekers zullen dit jaar kennis maken met “The New Dreamcatcher – virtual reality coaster”.  Bobbejaanland zet dit seizoen verder in op het onderhoud van het park. Vorig jaar was de entreezone aan de beurt met een grondige renovatie van het restaurant en de bouw van een interactieve speeltuin van 500 m². Dit jaar wordt Cowboy Town verder onder handen genomen. Het kloppend hart van het park wordt 40 jaar en dat zal gevierd worden met een hele hoop festiviteiten. Verder keert Wicked Wheels, de succesvolle auto- en motorstuntshow die vorig jaar de bezoekers kon bekoren met gierende banden en spectaculaire spins terug naar ‘t plezantste land.

 

 

Wegdromen op The New Dreamcatcher

Na de succesvolle introductie van Mount Mara, als eerste virtual reality achtbaan van de Benelux, kiest Bobbejaanland opnieuw voor het vernieuwen van een achtbaan door de toevoeging van VR. Dit keer is het de populaire attractie The Dreamcatcher die helemaal onder handen genomen wordt.

“De VR-toepassing bij Mount Mara wordt gesmaakt door het publiek. Het maakt de beleving op een achtbaan een pak intenser. Daarom kiezen we opnieuw voor VR op één van onze populairste achtbanen voor families. Met “The New Dreamcatcher VR” zetten we een 2.0 versie op de markt. De graphics zijn ondertussen nog beter geworden. Geluid reist mee met de bezoekers én er is een spelelement toegevoegd,” legt commercieel directeur Peggy Verelst uit. “The Dreamcatcher biedt alles wat nodig is om een goede virtual reality achtbaan te zijn. Er zit snelheid in, maar ook hoogte en onverwachte bewegingen.”

Bezoekers kiezen zelf of zij de bril opzetten en zich laten meeslepen in het verhaal. Daarin worden ze getransformeerd tot adelaar die over de grillige bergen vliegt, naar indiaanse dorpen waar niets is wat het lijkt.

Ook het station van The Dreamcatcher is volledig vernieuwd én gethematiseerd. Om de capaciteit van de achtbaan te behouden, kreeg het station onder andere een voorsorteerstrook en reizen de brillen mee met de trein.

Opening verwacht op 31 maart.

 

Cowboy Town wordt 40 jaar

Vorig jaar al startte Bobbejaanland met de renovatie van Cowboy Town. De werken worden dit jaar verdergezet. Zo krijgt de stad een welverdiende inkompoort. De pittoreske huizen worden gehuld in felle kleuren, terwijl ook de houtpartijen opnieuw gelakt worden. Met de toevoeging van een klim -en klauterparcours en een fotopunt, is de stad helemaal klaar om deze zomer haar 40e verjaardag te vieren. Over de verschillende festiviteiten volgt later nog meer info.

 

Welkom terug: Wicked Wheels

Terug van weggeweest in ’t plezantste land: de gewaagde auto- en motorstuntshow Wicked Wheels. Team Folco bracht vorige zomer de meest succesvolle zomershow van de laatste jaren naar het park. De bezoekers van Bobbejaanland worden daarom komend seizoen opnieuw verwend met een verbluffende stuntshow.

Spannende stunts in combinatie met special effects doen je duizelen van verbazing. Bovendien brengt team Folco nog enkele nieuwigheden mee, een must-see voor iedereen.

Tussen 14 juli en 24 augustus ontvangen de Italiaanse stuntmannen twee tot drie maal per dag toeschouwers in hun arena. De show is gratis toegankelijk met een geldig dagticket of abonnement voor Bobbejaanland.

 

Huiveren tijdens Halloween 2018

Ook dit jaar viert Bobbejaanland opnieuw Halloween, nog grootser dan ooit. Griezels uit je kindertijd, mexicaanse calaveras en mutanten achtervolgen je van in het park tot in je slaap.

De scarezone Childhood Fears is na een succesvol eerste jaar klaar voor een tweede, nog angstaanjagendere editie. De andere nieuwigheden nemen je mee naar buiten. Clowns en circus freaks ontvangen bezoekers in een uitgebreide Bazaar Bizarre. Wedden trouwens dat je na een bezoek aan het fonkelnieuwe, volledig outdoor spookhuis nooit meer gaat kamperen? De wandelroute neemt de durfals mee langs griezelige taferelen op de camping aan het meer. Griezelen kan dit jaar dus in maar liefst 6 spookhuizen, waarvan eentje outdoor, 3 scarezones en sensationele shows.

Al deze ijzingwekkende gebeurtenissen maak je mee tijdens de nocturnes die bovendien spectaculair afgesloten worden.

Over het volledige Halloweenprogramma volgt later extra info.

 

Eerste schop in de grond voor snelste triple launch coaster in de BENELUX

Tijdens de zomer starten de bouwwerken voor de nieuwe attractie die wordt gelanceerd in het voorjaar van 2019. Bobbejaanland verwelkomt dan de snelste, hoogste en steilste triple launch coaster met de meeste inversies in de Benelux.