Disney deelt luchtbeelden van het nieuwe themagebied Star Wars: Galaxy’s Edge

Disney deelde een nieuwe video waarin we een mooi overzicht krijgen op de bouwwerken van het nieuwe themagebied Star Wars: Galaxy’s Edge. Deze grote uitbreiding van Disneyland in Anaheim is iets verder gevorderd van het vergelijkbare gebied bij Disney’s Hollywood Studios in Orlando.

 

In zowel Disneyland in Anaheim als bij Disney’s Hollywood Studios in Orlando wordt momenteel gebouwd aan een gloednieuw themagebied dat in het teken zal staan van Star Wars. De naam Star Wars: Galaxy’s Edge werd gekozen omdat de gebieden een nieuwe planeet voorstellen, die niet in de films te zien is. Deze planeet is gelegen aan de rand van de Melkweg of Galaxy in het Engels.

 

 

Star Wars: Galaxy’s Edge zal twee attracties krijgen, bij de eerste zullen de bezoekers zelf in de Millennium Falcon kunnen kruipen en op geheime missie gaan. Bij de andere attractie zal men in een gevecht tussen The Resistance en The First Order terechtkomen.

Bezoekers zullen in dit gebied op de planeet Batuu terechtkomen. Op deze planeet zullen niet de gebruikelijke figuren zorgen voor de overwinning, maar zal de bezoeker dat zelf doen. Je wordt als het ware volledig ondergedompeld in het thema en kan zomaar aangesproken worden om deel te nemen aan de strijd. In het gebied zullen bekende personages rondlopen, maar ook veel nieuwe, onbekendere karakters, die op de planeet wonen.

 

 

Beide Star Wars gebieden zullen openen in de loop van 2019. De primeur is voor Disneyland in Anaheim. Niet veel later komen de Disney’s Hollywood Studio’s aan bod.

 

Krijgt Disneyland Paris een gelijkaardig gebied?

Nu ook Disneyland Paris grote plannen aankondigde, waarin een Star Wars gebied zal openen in het Studios park, kunnen we enkel uitkijken of dit gebied gelijkaardig zal worden.