Sea Life Blankenberge opent nieuwe Jurassic-tentoonstelling

Op zaterdag 24 maart opent in SEA LIFE Blankenberge een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling. Je leert er veel nieuws over de prehistorische wezens van de oceaan en hoe ze zich door de jaren heen hebben aangepast. In de expo vind je naast fossielen ook levende dieren als degenkrabben, Axolotls en gestreepte stierkophaaien. Daarenboven kunnen kinderen fossielen opgraven en via een interactief spel kennis maken met prehistorische wezens.

 

 “We willen onze bezoekers meer leren over zee-reptielen uit de regio. Zo leert men wat er misschien zelf in hun tuin ligt, diep onder de aarde natuurlijk”, vertelt Manu Potin (hoofddierenverzorger Manu Potin).

 

Mosasaurus – Maashagedis

66 miljoen jaar geleden (tijdens het Krijt) leefden er in Europa maashagedissen. In de expo is een deel van een maashagedis (of Mosasaurus) te bezichtigen. Dit dier leefde in de zee en kon tot wel veertien meter lang worden en bijna twintig ton wegen. (Dat is het gewicht van ongeveer 4 olifanten samen.)

 

Degenkrab

De familie van de degenkrabben bestaat al ruim 360 jaar en wordt als een levend fossiel beschouwd. Deze krab heeft blauw bloed dat gebruikt wordt voor medische toepassingen.

 

Samenwerking

De expo kwam tot stand in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.