Twee nieuwe attracties voor Nigloland in 2018

Het Franse pretpark Nigloland blijft investeren in nieuwigheden. Nadat het park in 2016 twee vrijevaltorens opende, is het ditmaal tijd voor enkele familiale attracties. Er komen in 2018 maar liefst twee nieuwe attracties bij.

 

Nigloland vierde in 2017 haar dertigste verjaardag. Hiervoor werd het park voorzien van heel wat nieuwe decoratie. Voor volgend seizoen plant het park twee nieuwe attracties. De nieuwigheden zullen het hele gezin moeten aanspreken.

 

Zabeilles:

Zabeilles wordt een draaimolen met schattige bijtjes als gondels. De bijtjes kunnen doormiddel van een hendeltje naar omhoog vliegen. De hoogte die de bijtjes aannemen wordt dus bepaald door de passagier(s). De molen wordt geleverd door de Duitse fabrikant Zierer. Dit type attractie noemt men een Flying Fish.

Gelijkaardige attracties vinden we terug in Plopsaland De Panne (de Bloemenmolen) en in het Duitse Holiday Park (de Majas Blütensplash). Verder heeft ook het Deense park Djurs Sommerland een Flying Fish, genaamd ‘Solguden’. Het Poolse Plopsa Park dat nog in opbouw is, Majaland Kowatny, krijgt eveneens een eigen exemplaar.

Interactief

Deze nieuwe molen is een interactieve attractie. Op de achtergrond speelt een aanstekelijk deuntje, waarin je hoort wanneer je best omhoog of omlaag gaat. Er zijn namelijk waterstralen in de attractie verwerkt die op de gondels gericht staan. Door naar omhoog of omlaag te vliegen kunnen de waterstralen ontweken worden.

 

Eden Palais:

Eden Palais wordt meer dan alleen maar een attractie. Centraal staat een klassieke carrousel, maar deze staat niet eenzaam in een hoekje. Er wordt een museum rond de carrousel gecreëerd. Er is ook plaats voor een groot scherm, een theesalon en een overzicht van de kermistijd van weleer.

 

Bron en foto’s: Nigloland