Deuren monorail openen tijdens rit in Disney World

De bezoekers van Disney World in Florida schrokken afgelopen weekend toen de deuren van een monorail plots openden tijdens de rit. Gelukkig waren er geen kinderen aan boord en bleef iedereen rustig zitten, zodat er geen ongevallen konden gebeuren.

 

Een van de inzittenden van een monorail in Disney World postte een video op zijn Instagram kanaal waarin te zien is hoe een deur van de monorail plots tijdens de rit opende. De monorail rijdt aan 65 km/h op enkele meters boven de grond. In deze omstandigheden is een ongeval nooit ver weg.

 

Het probleem leek al vóór de rit op te duiken. Medewerkers van het park hadden namelijk een tiental minuten nodig om de deuren gesloten te krijgen. Eens het treintje uit het station reed duurde het niet lang voor de deur opnieuw opende. Gelukkig bleven de passagiers rustig op de stoeltjes zitten, waardoor er geen ongevallen konden gebeurden.

Bij aankomst in het volgende station merkte een medewerker meteen de openstaande deur op en waarschuwde de bestuurder. De passagiers kregen van dezelfde man nog een lading kritiek, omdat ze de noodtelefoon niet gebruikt hadden. Één van de passagiers en de filmer van de video vertelden aan de medewerker geen weet te hebben van zo’n telefoon aan boord van de monorail.

Ondertussen werd het betreffende voertuig van de rail gehaald en ondergaat het een groot nazicht, om nadien weer veilig in gebruik te worden genomen.

 

Bron: Nieuwsblad.