Duitsland krijgt een Sport Coaster in 2018

Altmühl Bob, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren, zal volgend jaar een Sport Coaster krijgen. Het wordt de eerste Sport Coaster in Duitsland en nog maar de tweede in de wereld. Het was het Belgisch pretpark Bellewaerde die dit jaar met de wereldprimeur mocht gaan lopen.

 

Bij de Altmühl Bob kunnen de toeristen en de plaatselijke bevolking genieten van de gelijknamige Alpine Coaster. Altmühl Bob heeft een lengte van 670 meter en is gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Naast de Alpine Coaster is er ook nog een quadparcours te vinden en staan er verschillende speeltoestellen.

Naast de reeds bestaande Alpine Coaster zal er nu ook een Sport Coaster openen in 2018. De Sport Coaster is een nieuwe versie van de gekende Alpine Coaster. Bij een Alpine Coaster rij je van een berg naar beneden in een sleetje over een track. De snelheid van het sleetje wordt bepaald door de hellingsgraad van het terrein, hoe steiler de helling, hoe hoger de snelheid. Bezoekers kunnen de snelheid verlagen door gebruik te maken van de remmen.

Bij de Sport Coaster ligt dit anders. Bezoekers gaan nog steeds in een sleetje naar beneden en de versnelling gebeurt nog steeds door middel van de zwaartekracht, maar bezoekers kunnen niet meer zelf remmen. De Sport Coaster remt automatisch als deze te dicht bij zijn voorganger komt of wanneer deze het stadion binnen rijdt, de inzittende gaan dus niet zelf meer kunnen remmen. De nieuwe Sport Coaster zal gebouwd worden door de rodelfabrikant Wiegand en zal de naam Speedbob krijgen.

Dit jaar pakte het Belgische pretpark Bellewaerde uit met de allereerste Sport Coaster ter wereld, het werd meteen een duellerende Sport Coaster, want er werden twee tracks naast elkaar geplaatst zodat de bezoekers in duel kunnen gaan met elkaar. Vorige maand werd aangekondigd dat er in 2019 een Sport Coaster geopend zal worden in Rodelmekka Pottenstein dat eveneens gelegen is in de Duitse deelstaat Beieren.

 

Bron: rcdb

Foto: Altmühl Bobl