Rodelmekka Pottenstein breidt uit met nieuwe achtbaan en Sport Coaster

Het Duitse Rodelmekka Pottenstein krijgt er volgend jaar maar liefst 3 nieuwe attracties bij. Het gaat om een achtbaan, een Skywalk en een speelplaats. Daarnaast komt er ook een nieuwe eetgelegenheid en wordt er tegen 2019 een Sport Coaster gebouwd.

 

Nieuwigheden 2018 en 2019:

In Rodelmekka Pottenstein staan momenteel al een rodelbaan en een alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. Het aanbod zal nu nog verder uitgebreid worden met een achtbaan, een 65 meter hoge Skywalk, een speelplaats en een Sport Coaster die een nieuwe variant is op een alpine coaster. Ook deze nieuwe attracties worden opgebouwd door Wiegand. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de gastronomie en zal er tegen 2018 een nieuwe eetgelegenheid komen.

 

Hangende achtbaan Hexenbesen:

De nieuwe achtbaan zal de naam Hexebesen krijgen, wat zoveel betekent als ‘bezemsteel’ en wordt een achtbaan met karretjes die onderaan de track hangen. Dit type achtbaan wordt door Wiegand de Wie-Hex genoemd. Momenteel staat er al een groot deel van deze achtbaan overeind en is de bouw in een vergevorderd stadium. De attractie moet samen met de Skywalk en speelplaats openen in 2018.

Er zijn nog drie andere achtbanen van dit type gebouwd, waaronder Boderitt in Erlebniswelt Seilbahnen Thale en Hexenbesen in Ski- und Rodelarena Wasserkuppe, allebei eveneens gelegen in Duitsland. De laatste is Jungle Walk, die gebouwd werd in het Chinese Hot Go Park – Happy Jungle World.

 

De achtbaan in Rodelmekka Pottenstein wordt de eerste achtbaan van Wiegand die uitgerust zal zijn met de gloednieuwe speciaal ontworpen bakjes voor dit type achtbaan. Het nieuwe ontwerp moet de bezoekers een comfortabelere rit bezorgen.

 

Tweede Sport Coaster ter wereld:

Daarnaast komt er in Rodelmekka Pottenstein ook een Sport Coaster die in 2019 moet openen. De Sport Coaster is een nieuwe versie van de gekende Alpine Coaster. Bij een Alpine Coaster rij je van een berg naar beneden in een sleetje over een track. De snelheid van het sleetje wordt bepaald door de hellingsgraad van het terrein, hoe steiler de helling, hoe hoger de snelheid. Bezoekers kunnen de snelheid verlagen door gebruik te maken van de remmen.

Bij de Sport Coaster ligt dit anders. Bezoekers gaan nog steeds in een sleetje naar beneden. De versnelling gebeurt nog steeds door middel van de zwaartekracht, maar bezoekers kunnen niet meer zelf remmen. De Sport Coaster remt automatisch als deze te dicht bij zijn voorganger komt of wanneer deze het stadion binnen rijd, de inzittende gaan dus niet zelf meer kunnen remmen. Dit jaar pakte het Belgische pretpark Bellewaerde uit met de aller eerste Sport Coaster ter wereld, het werd meteen een duellerende Sport Coaster want er werden twee track naast elkaar geplaatst zodat de bezoekers in duel kunnen gaan met elkaar.

 

Over Wiegand:

Wiegand is Duitse fabrikant gespecialiseerd in het bouwen van rodelbanen, alpine coasters, glijbanen, waterslides en kabelliften. Kortom alles wat te maken heeft met bergen en hoogtes. De fabrikant baat ook verschillende rodelparadijzen uit in Duitsland zoals Erlebniswelt Seilbahnen Thale, Inselsberg Funpark, Ski- und Rodelarena Wasserkuppe en deze Rodelmekka Pottenstein.

 

 

Bronnen: Rodelmekka Pottenstein, rcdb

Foto’s: Rodelmekka Pottenstein, Blue Bumble Bee (coasterfriends.de)