Zoo Safaripark Stukenbrock stelt komst nieuwe achtbaan uit naar 2018

Het Duitse Zoo Safaripark Stukenbrock in de deelstaat Noordrijn-Westfalen zal dan toch geen nieuwe achtbaan openen deze zomer. Eerder dit jaar had het park een tijdelijke nieuwe achtbaan aangekondigd die in juli in het park zou vertoeven. De nieuwigheid is uitgesteld naar 2018.

 

Er zal dit jaar dan toch geen nieuwe achtbaan verschijnen in de Duitse Zoo Safaripark Stukenbrock. Het park had nochtans aangekondigd dat er een nieuwe achtbaan zou komen. Straffer nog, de achtbaan was al reeds opgebouwd maar is ondertussen alweer afgebroken.

Normaal had de achtbaan ‘Alpen-Coaster’ van de Duitse kermisuitbaters Lutz en Willie Vorlop naar de Duitse zoo moeten komen deze zomer. Maar ondanks dat de achtbaan werd opgezet liep de opening voor een niet nader genoemde reden vertraging op. Zoveel vertraging dat de zoo en de kermisuitbaters samen hebben besloten de achtbaan niet meer te openen dit jaar. Alpen-Coaster maakt namelijk deze zomer haar intreden op de Duitse kermissen en zou anders niet op tijd opgesteld kunnen worden.

 

Maar fans die hard hadden uitgekeken naar de nieuwigheid moeten niet treuren! Er is besloten dat de opening van de Alpen-Coaster gewoon met een jaar uitgesteld zal worden. De rollercoaster zal dus volgend jaar opnieuw naar Zoo Safaripark Stukenbrock komen.

Alpen-Coaster is een Wildcat/ 54m van de Duitse attractiebouwer Schwarzkopf. De attractie werd in 1989 geopend onder de naam Himalayabahn in het Duitse pretpark Schwaben Park. De rollercoaster heeft een hoogte van 13,5 meter en een lengte van 460 meter. Per uur kunnen er 900 mensen genieten van een ritje. Eind 2015 sloot de achtbaan in Schwaben Park en werd deze verkocht aan de nieuwe eigenaars die nu met de rollercoaster rondreizen op de Duitse kermissen.

 

Bron: rcdb