Fun Spot America Theme Parks heeft derde park gekocht

Het Amerikaanse bedrijf Fun Spot America Theme Parks, bekend van beide Fun Spot America parken in Florida, heeft een nieuw pretpark overgekocht. Het gaat om Fun Junction USA gelegen in de staat Georgia. Hiermee bezit het bedrijf voor het eerst een pretpark buiten de staat Florida.

 

Fun Spot America Theme Parks heeft de afgelopen jaren verschillende investeringen gedaan in Fun Spot America te Orlando (Florida) en Fun Spot America te Kissimmee (Orlando). Beide parken opende in de jaren 90’tig maar het was pas in de laatste jaren dat de parken sterk groeiden.

Zo pakte het Fun Spot America pretpark in Orlando in 2013 uit met 3 nieuwe achtbanen, een kinderachtbaan, een Suspended Family Coaster (een grote versie van Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany) en een familie houten achtbaan gelijkaardig als Heidi The Ride in Plopsaland De Panne.

Het Fun Spot America pretpark in Kissimmee opende dan weer een Spinning Wild Mouse achtbaan in 2011, een Kiddie Coaster in 2012 en dit jaar pakte het park uit met Mine Blower, een houten achtbaan met een inversie!

Ondertussen is de groep na de vele investeringen in beide parken toegekomen om een stap verder te gaan. Daarom hebben ze nu het pretpark Fun Junction USA overkocht. Het park heeft het typische profiel van de Fun Spot America parken. Er zijn kartbanen, bumper boten, een vrijeval toren, een familie achtbaan en een minigolf. Attracties waar ook de andere twee parken om bekend staan.

Verwacht wordt nu dat Fun Spot America Theme Parks het aanbod van Fun Junction USA verder zal uitbreiden zoals het ook met de beide Fun Spot America pretparken gedaan heeft. Het is niet duidelijk als het pretpark haar naam zal behouden of na verloop van tijd van naam zal veranderen.

 

Bron: Parks & Coasters Worldwide, rcdb