Drie maanden oude orka overleden bij SeaWorld San Antonio

In het Amerikaanse themapark SeaWorld San Antonio, nam men afscheid van de drie maanden oude orka Kyara. Kyara was de laatste orka die geboren werd in gevangenschap, door een aanpassing in de wetgeving. De oorzaak was waarschijnlijk een longontsteking.

 

Een longontsteking werd de laatste orka die in gevangenschap geboren werd fataal. In het weekend van 23 juli 2017 overleed Kyara in het Amerikaanse themapark SeaWorld San Antonio. Deze orka werd in april geboren, net voordat een nieuwe wet van kracht ging die het kweken van orka’s in gevangenschap verbiedt.

Kyara werd opgenomen in het dierenziekenhuis van het park met een zware infectie. De dierenartsen deden er nog alles aan om haar te genezen, maar zijn daarin niet gelukt. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht, maar in een verklaring vertelt het park dat het vermoedelijk gaat om een longontsteking. Dit soort aandoening komt meer voor bij orka’s en dolfijnen, zowel in gevangenschap als in het wild, voegt het park eraan toe.

 

Bron en foto: SeaWorld