Maak een virtueel ritje op de pas geopende Fforest Coaster

Het Welshe avonturenpark Zip World heeft de allereerste Alpine Coaster van Wales geopend. De Alpine Coaster ligt tussen de kabelbanen in het bos en opende op 10 mei 2017.

 

De nieuwe Alpine Coaster heeft een lengte van 1 kilometer en is gebouwd door de Duitse fabriek Wiegand. Wiegand is jaar en dag absolute een marktleider voor de bouw van rodelbanen en alles wat erbij hoort. Ze hebben dus veel ervaring en weten altijd creatief uit de hoek te komen met hun lay-outs en het terrein dat ze voorgeschoteld krijgen. Op onderstaande video zijn er 4 onrides te zien van de Fforest Coaster, alle vier van uit een ander standpunt.

 

Fforest Coaster heeft een lift hill van 365 meter en de afdaling is 710 meter lang. Tijdens de rit worden er snelheden van tussen de 25 en de 40 km/u behaald. De track komt maximaal 5 meter boven de grond uit. In onderstaande video zijn er mooie offride-beelden te zien van de attractie die volledig in het bos ligt:

 

En op deze video kan je de het ritje virtueel in 360 graden bekijken.

 

Zip World werd geopend in 2013 als een Avonturenpark met verschillende spectaculaire attracties in de natuur. De blikvanger van het Avonturenpark is Velocity. Dit zijn 4 gigantische kabelbanen naast elkaar die je op duizelingwekkende hoogte laten vliegen. Velocity zijn niet zomaar kabelbanen, het zijn de snelste ter wereld en de langste van Europa. Tijdens de afdaling wordt een waanzinnige snelheid van 160 km/u behaald.

 

Naast de verschillende grote en kleine kabelbanen boven de steengroeves zijn er ook nog verschillende andere leuke attracties zoals een gigantische schommel, een hindernissenparcours op grote hoogte, trampolines in een grot boven een kloof en klettersteig in de grotten. Een klettersteig is een soort wandeling, maar dan op rotsen. Om de rotswandeling voor iedereen toegankelijk te maken zijn er extra handvaten, voetsteunen en beveiligingskabels opgehangen zodat iedereen zelfs op de steilste rotsen naar boven geraakt. Verder is er nog een unieke kabelbaan die volledig in het donker door de rotsen loopt.