Meer details bekend over de toekomst van Toverland

Er zijn meer details bekend geraakt over de toekomstplannen van het Nederlandse attractiepark Toverland. Het park wil serieus uitbreiden zowel in oppervlakte, attracties en bezoekersaantallen.

Vorige week bevestigde Toverland nog de komst van de allereerste Wing Coaster in de Benelux. De achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Daarnaast liet het park ook weten dat het volgend jaar een boatride van Mack Rides zal openen. Deze nieuwe attracties komen in een nieuw themagebied te liggen dat in 2018 moet openen.

 

Bezoekersaantallen:

Maar dat is niet alles. Ook na dit nieuw themagebied dat maar liefst 7 hectare in beslag zal nemen, wil Toverland nog verder investeren en groeien. Toverland wil op termijn van 10 jaar in 2026 zo’n 1,2 miljoen bezoekers per jaar gaan ontvangen, dat is bijna dubbel zoveel als de 682.932 gasten die het park vorig jaar tijdens haar 15de verjaardag mocht ontvangen.

 

Grond uitbreiding:

Om deze verdubbeling in bezoekersaantallen te realiseren zal het pretpark zo’n 37,8 hectare uitbreiden. Zo komt het totale parkoppervlakte op 57,7 hectare te liggen. Een gigantisch verschil dus want het pretpark heeft nu een oppervlakte van 20 hectaren. De uitbreiding in oppervlakte zal gebeuren in 4 grote uitbreidingsfases waarvan volgend jaar de eerste zal plaats vinden.

 

100 meter hoog:

Toverland heeft in haar masterplan voor de komende 10 jaar ook 3 attracties opgenomen die tot maximaal 100 meter hoog gebouwd mogen worden. Deze attracties zullen in het midden komen te liggen van het terrein. De houten achtbaan Troy is momenteel de hoogste attractie van het park en heeft een hoogte van 31,9 meter.

 

Uitbreiding parking:

Om de toestroom aan bezoekers te kunnen ontvangen zal ook de parking uitgebreid worden. Hiervoor wordt een oppervlakte van 8,5 hectaren voorzien. Wanneer de uitbreiding voltooid is, kunnen er 5100 auto’s parkeren met daarnaast nog eens ruimte voor 150 bussen.

 

Hotel:

Ook plannen voor een hotel liggen op tafel. Toverland zou graag een hotel willen bouwen bestaande uit 100 kamers. In de kamers zouden telkens 4 personen kunnen slapen, goed voor een bezetting van 400 personen.

 

 

 

Voor de duidelijkheid moeten we er wel even bij melden dat dit het masterplan is van Toverland. Op 10 jaar tijd kan er echter veel veranderen. We zullen moeten afwachten of dit allemaal gerealiseerd zal kunnen worden, maar de plannen zien er alleszins prachtig uit.

 

Bron: ToverlandFansite