Efteling stelt onderhoud van de Python uit naar het najaar

De Efteling zal dan toch niet deze lente en zomer de Python gesloten houden. De publiekslieveling zal in het hoogseizoen gewoon geopend blijven. Het geplande onderhoud wordt verplaatst naar het najaar.

Het Nederlandse sprookjespretpark de Efteling heeft laten weten dat ze de bekende achtbaan Python niet zullen sluiten deze zomer. De achtbaan zou normaal in de lente en zomer gesloten blijven wegens geplande onderhoudswerken. Deze werken worden nu uitgesteld naar het najaar van 2017.

Python werd gebouwd in 1981 als reactie op het mega succes van Tornado in Walibi Belgium. Vele dachten dat de Efteling een grote fout zou begaan met de bouw van de Python, de achtbaan was namelijk niet geschikt voor de Efteling luidde de commentaren. Al van bij de eerste openingsdag stonden er gigantische rijen mensen aan te schuiven om de spectaculaire achtbaan uit te proberen. Het was namelijk in die periode nog zeer zeldzaam dat een achtbaan overkop ging.

Al snel moesten alle criticasters hun ongelijk toegeven, want de Python was ongekend populair. Vanaf toen steeg de populariteit van de Efteling enorm en het pretpark kreeg veel bekendheid in Nederland en ver daarbuiten. Vele bezoekers gingen hun eerste keer overkop in de Python en dat geeft de achtbaan voor vele mensen een hoge nostalgische waarde.

De rollercoaster is een Double Loop Corkscrew van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan behaald een snelheid van 75 km/u en is 29 meter hoog. Tijdens de rit van 750 meter gaan de inzittenden 4 keer overkop. Vier keer overkop gaan tijdens 1 achtbaanritje, was destijds een Europees record.

 

 

 

Bron: Efteling