Track Dawson Duel compleet in Bellewaerde

In Bellewaerde werden de laatste spoordelen geïnstalleerd van de nieuwe Alpine Coaster die dit jaar zal openen. Een grote stap in de goede richting.

 

Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst.

De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen beginnen, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

Vandaag deelde het park het leuke nieuws dat de sporen compleet zijn. Het is nu een kwestie van tijd vooraleer de eerste testritten zullen plaatsvinden. Er wordt nu nog gewerkt aan de technische kant van de attractie.

 

Bron en foto’s: Bellewaerde