De Efteling organiseert een sprookjesschrijfwedstrijd!

Stichting Natuurpark de Efteling organiseert in het eerste kwartaal van 2017 de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’. Oud of jong, iedereen uit Nederland en Vlaanderen kan hieraan meedoen. De Efteling is in 2017 al 65 jaar hoeder van het sprookje. Daarom wordt in dit jubileumjaar een schrijfwedstrijd georganiseerd, die sprookjes tot leven laat komen en helemaal van nu maakt. Meer informatie en meedoen op efteling.com/schrijfwedstrijd.

 

Nieuw boek
De ingezonden sprookjes dienen als inspiratie voor een compleet nieuw boek van de Efteling samen met prinses Laurentien en Paul van Loon. Eerder verscheen De Sprookjessprokkelaar van de auteurs, een spannend sprookje over de rijke wereld van fantasie. Het tweede gezamenlijke boek wordt een bundel vol korte sprookjesverhalen. Voor de totstandkoming van dit nieuwe boek willen de auteurs ook ideeën sprokkelen in Nederland en Vlaanderen. Zij roepen iedereen op om mee te doen met de schrijfwedstrijd.

 

Opdracht

De opdracht van de Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen aan kinderen én volwassenen luidt: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De winnende verhalen worden door de auteurs gebruikt in hun boek. De winnaars krijgen een officiële naamsvermelding in het boek, ontvangen uit handen van de auteurs een eigen gesigneerd exemplaar en een bezoek aan de Efteling. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd t/m 11 maart 2017.