Nieuwe achtbaan Movie Park Germany krijgt Star Trek thema

Movie Park Germany opent een nieuwe achtbaan: “Star Trek™: Operation Enterprise“ opent in 2017 in Movie Park Germany Wereldwijd enige Star Trek™ gelicenseerde achtbaan wordt op één na hoogste bouwwerk in het park.

 

Een achtbaan der superlatieven staat de bezoekers van Movie Park Germany in 2017 te wachten. Het wordt niet alleen het op één na hoogste bouwwerk in het park, ook heeft ze wereldwijd als enige attractie in een attractiepark een filmlicentie van “Star Trek™“. “We verheugen ons enorm en zijn er trots op dat we met de Amerikaanse licentiegever CBS Consumer Products Inc. mogen samenwerken. Zo verhogen we als Duitslands grootste film- en attractiepark opnieuw onze maatstaf”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. Star Trek™ brengt al 50 jaar lang generaties in vervoering met bekende figuren als Captain Kirk, Mister Spock en Captain Picard.

 

Ook bij de producent van de nieuwe attractie zet het park in op kwaliteit. “We hebben voor dit belangrijke project de firma Mack Rides weten te strikken, de grootste Duitse bouwer van achtbanen en pretparkattracties”, aldus Thorsten Backhaus. Ook al is dit bedrijf wereldwijd actief, de bouw van een achtbaan in een Duits attractiepark is toch zeker iets bijzonders. Christian Freiherr von Elverfeldt, bedrijfsleider bij Mack Rides, verheugt zich: “Bij een gemiddeld exportquotum van meer dan 90 procent doet het ons een groot plezier om zo’n toffe attractie in Movie Park Germany te bouwen.”

Precies tijdens het 20-jarige jubileum van het park heeft de raad van de stad Bottrop de volledige toestemming voor het bouwplan gegeven. Thorsten Backhaus is dan ook blij: “We stellen het vertrouwen van de stad Bottrop zeer op prijs en we kunnen nauwelijks wachten om daadwerkelijk te starten met dit nieuwe prestigeproject.” De toekomstige locatie van de achtbaan bevindt zich direct bij de ingang van Movie Park Germany en deze blikvanger zal straks iedere bezoeker met zijn indrukwekkende silhouet begroeten. “Binnen ons park is alleen de Free Fall Tower hoger”, omschrijft de bedrijfsleider de omvang.

 

De nieuwe achtbaan is een zogenaamde Launch Coaster, een achtbaan waarbij de bezoekers door een soort katapult worden afgeschoten en niet eerst een helling worden opgetrokken. “Wij hebben een element in de route ingebouwd dat uniek is in Europa en de bezoekers absoluut zal verrassen”, licht hij alvast een tipje van de sluier. In de komende weken zullen de eerste bouwactiviteiten inclusief het opzetten van de rails starten.
Met de bouw van deze achtbaan breidt Duitslands grootste film- en attractiepark niet alleen haar portfolio voor families en jongeren uit, ook komt ze tegemoet aan een grote wens van de bezoekers, verklaart bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “De enquêtes die wij met regelmaat in ons park houden wezen uit dat onze bezoekers een grote, nieuwe sensatieattractie wensen. Die zullen ze in het seizoen van 2017 dan ook krijgen.”