Puy Du Fou exporteert expertise naar Engeland

2016 is een jaar waarin Puy du Fou een nieuwe stap neemt in zijn internationale uitbreidingsstrategie. Afgelopen zaterdag, 2 juli, opende Puy du Fou plechtig « Kynren » in Engeland, een spectaculaire en grootse nocturne, geïnspireerd op de Franse Cinéscénie. Dit avondspektakel wordt gespeeld met het kasteel van Auckland als achtergrond en werd bedacht en geregisseerd door een getalenteerd team van Puy du Fou.

 

Een Engels spektakel « made in France »

Voor de eerste keer in de geschiedenis is het het principe van de Cinéscénie zélf dat werd geëxporteerd. Puy du Fou zette al zijn kennis, expertise en vakmanschap in om deze show te doen slagen.

De stichting Eleven Archers, die werd opgericht door Jonathan Ruffer, contacteerde Puy du Fou International omdat het nieuw leven wou schenken aan het kasteel van Auckland en daarmee de regio wilde opwaarderen, zijn bewoners en de historiek van Groot-Brittannië.

Twee jaar werd er gewerkt aan de creatie van Kynren. Het afgelopen jaar werkte zelfs een Puy du Fou team van 25 peronen voltijds in Auckland, naast het team van Eleven Arches, om het project te lanceren.

 

Kynren, een episch spektakel geïnspireerd op de Cinéscénie

Kynren komt van het woord « cynren », dat familie betekent in het oud Engels. Het spektakel zet 2000 jaar van Britse geschiedenis in scène en doorloopt de eeuwen, op dezelfde manier als de Cinéscénie van Puy du Fou dat doet voor de Franse geschiedenis.

Het verhaal start met de jonge Arthur Verity die aan het spelen is met zijn bal en per ongeluk de ruit van een oud huis breekt. Uit dat oude huis verschijnt een man die het verhaal verder zal vertellen. Hij vertelt het verhaal van de geschiedenis van zijn land aan de jonge Arthur die door de tijd zal reizen om de grote momenten van de geschiedenis van Groot-Brittannië tot leven te brengen : romeinse gladiatorgevechten, de invallen van de vikings, riddersteekspelen, industriële revolutie, de Tweede Wereldoorlog, enzoverder. Grandioze en ontroerende taferelen spelen zich gedurende 80 minuten af en worden daarbij ondersteund door een stortvloed van speciale effecten waar Puy du Fou om bekend staat.

Er vinden de hele zomer lang in totaal 14 voorstellingen plaats. 800 vrijwillige acteurs en 50 ruiters, die Archers worden genoemd, brengen de spectaculaire show tot leven op een scène van 3 hectare en voor een publiek van telkens 8000 toeschouwers.

 

Puy du Fou International, artistieke unieke know-how

Sinds de oprichting van Puy du Fou International in 2010 wordt het artistieke en economische model van Puy du Fou geëxporteerd en geeft de organisatie projectleiders van over heel de wereld raad inzake het creëren van parken en spektakels.

Wekelijks ontvangt Puy du Fou aanvragen om zijn concept ook in het buitenland te ontwikkelen. Delegaties van over heel de wereld ontdekken het nieuwe parkmodel van Puy du Fou. Het team van Puy du Fou International selecteert internationale projecten zeer zorgvuldig. De kwaliteit van de projecten is steeds van groot belang bij het scheppen van artistieke creaties die geïnspireerd zijn op het model van Puy du Fou en plaatsvinden in een natuurlijke omgeving, een zo authentiek mogelijke architectuur en decor en die geworteld zijn in de historiek van de bevolking.

Sinds 2013 werkt Puy du Fou International samen met de Efteling (3de grootste Europese park met 4,2 miljoen bezoekers). Een team van artiesten en technici van Puy du Fou verzorgt alle Raveleijn spektakels in het park gedurende het hele seizoen.)