Sfeerverslag: Walibi Holland – 11/06/2016

Na een zalig dagje in Parc Asterix, trokken we vandaag richting Walibi Holland, waar onlangs de nieuwe achtbaan Lost Gravity opende. Vandaag waren we met een gezellig grote groep, met z’n  tienen trokken we het park in.

We begonnen onze dag met de achtbaan die het dichtst bij de ingang gelegen was, Xpress – Platform 13. Deze achtbaan kreeg enkele jaren geleden nog een volledig gethemede wachtrij, die enorm leuk is. De rit op zich begint met een stevige lancering gevolgd door heel wat inversies.

Met een hele groep achtbaanfans, konden we niet anders dan als volgende attractie te kiezen voor de gloednieuwe Lost Gravity. De DJ in de helikopter deed alvast zijn best om de sfeer er in te krijgen. We maakten dankzij de onbestaande wachtrij meteen twee ritjes. Al is dit voor mij niet de topbaan van het park, ik vind ze super leuk. Soepel, het eerste deel een behoorlijke snelheid, maar het tweede deel had net iets meer pit mogen hebben. Jammer genoeg stonden de water- en vuureffecten nog niet aan bij het begin van de dag.

Na deze crazy leipe ride vervolgden we onze weg richting de woodie, onderweg hielden we halt bij Excalibur. Deze topspin is voor mij een must do tijdens een dagje in het park. Ik kan steeds weer genieten van een ritje op een van die dingen.

Aangekomen bij Robin Hood was het even aanschuiven, deels doordat men net het tweede treintje op de baan aan het zetten was. De rit was zoals we gewend zijn eerder shaky, maar de echt pijnlijke stukken lijken aangepakt te zijn geworden.

En dan was het de hoogste tijd geworden voor dé achtbaan van het park, Goliath. Dit is toch waar iedereen naar uitkijkt wanneer je een bezoekje brengt aan dit park. Goliath maakt de slogan van het park volledig waar: #HardGaan!!!

Zo genoeg attracties, nu tijd om ons buikje rond te eten. We kozen er voor de nieuwe Kebab zaak te testen die opende naast Lost Gravity. En we moeten eerlijk zijn, de kebab was super lekker.

Na de kebab, de boomstammen. Want geef toe, een dagje pretpark is niet compleet zonder dit soort attractie. Men heeft er een gigantisch nieuw watereffect toegevoegd, wanneer je de laatste bocht om gaat richting station, loop je de kans dat een grote waterfontein je kletsnat maakt. Dat mochten enkele onder ons aan den lijve ondervinden.

Ondertussen waren de effecten aangezet bij Lost Gravity, vooral de vuureffecten zijn enorm. We maakten nog een extra ritje, vooraleer we richting Drako wandelden. Drako zorgde voor heel wat plezier, niet omwille van de baan zelf, want die is voor de jongste bezoekers. Het was het enthousiasme van onze groep die de geweldige sfeer maakte.

Naast Drako staat de Tomahawk, een zeer intense frisbee attractie. Het felle kleurenschema past al jaren niet in het plaatje, maar de rit maakt veel goed.

Aangezien het lekker warm was besloten enkele de Splash Battle in te duiken, jammer genoeg voor de omstaanders werkten de waterspuiters niet die rondom de attractie staan.

Spinning Vibes is zo’n buitenbeentje dat ik ook nooit zal overslaan, ikzelf had er al een ritje op zitten toen de anderen in de splash battle zaten, maar zei geen nee toen de rest van de groep er in ging.

Tijd voor de laatste achtbaan die we nog moesten aandoen. Speed Of Sound. Je zou denken het is maar een boomerang, maar dat is het net niet. Dankzij de nieuwe generatie treinen en de onboard muziek is dit een toppertje. Zeer intens en vooral enorm leuk.

Na al dat #hardgaan, tijd voor even #traaggaan! We kropen in de oldtimers van Le Tour des Jardins.

Het zonnetje hoog aan de lucht, de temperatuur meer dan warm, tijd dus voor een waterattractie. El Rio Grande is en blijft voor mij een de leukste in zijn soort. Jammer dat Vekoma zo maar twee exemplaren gebouwd heeft. Dankzij de bootjes die totaal anders zijn dan die van concurrerende bedrijven, kan je zeiknat worden langs alle kanten.

Nog meer Vekoma vonden we bij Condor, de headbangende SLC achtbaan. Enkele dapperen durfden een ritje aan, maar eensgezind waren ze dat dit toch niet meteen onze favoriet zal worden.

Tijd om te knallen en botsen in de botsauto’s.

Om daarna de lucht in geschoten te worden in de Space Shot, wat altijd een geweldig leuke ervaring is.

Wat ik ook nooit oversla is de Enterprice Geforce. Aangezien ik wel fan ben van spin & puke rides, vind ik ook dit type top.

Wie Walibi Holland een beetje kent weet waar wij opnieuw naar op weg waren, inderdaad, Goliath! Deze topper mocht ons nog enkele malen verblijden met een ritje.

De dag begon op zijn einde te lopen, sommigen sloten deze af met een ritje op Robin Hood, anderen kozen dan weer voor Merlin’s Magic Castlle.