Ben jij de stoerste ridder van Archeon?

Droom jij van kastelen en toernooien? Weet je het verschil tussen een zwaard en een broodmes? Ben je altijd beleefd maar altijd bereid te vechten tegen het kwaad? Misschien ben jij dan wel de stoerste ridder van Archeon!

Archeon nodigt alle ridders uit om 11 en 12 juli naar het museumpark te komen. Kom je verkleed als ridder, dan maak je kans op de titel “Stoerste ridder van Archeon” en win je een bijzondere prijs! Alle ridders kunnen zich laten opleiden tot een echte ridder: nadat zij hebben getoond dat zij kunnen zwaardvechten, hoffelijk en creatief zijn, mogen zij een oorkonde mee naar huis nemen. Ook de jonkvrouwen – wat is een ridder tenslotte zonder jonkvrouw – hebben genoeg te doen. Zij kunnen armbandjes vilten of leren boogschieten. In de middeleeuwen mochten de jonkvrouwen natuurlijk niet leren zwaardvechten en hadden de ridders wel wat beters te doen dan vilten, maar tegenwoordig mag het natuurlijk ook andersom!

Een ridder is naast zijn ridderlijke inborst herkenbaar aan zijn harnas. Om te laten zien hoe een ridder zijn harnas aantrekt, is ridder Lodewijk van Montfoort in Gravendam. Hij zal uitleg geven over ridderlijk gedrag, zal zijn harnas aantrekken met behulp van zijn schildknaap en springt daarna op zijn paard om een beetje te oefenen met de verschillende wapens die ridders graag gebruikten in de strijd. Zorg dat je erbij bent, komend weekend in Archeon!