Frozen Ever After Boat Ride komt naar Walt Disney World

Afgelopen maandagavond publiceerde The Wall Street Journal een nieuw rapport. Dit rapport spreekt in grote lijnen over Disney’s huidige “franchise” mentaliteit. Hierin wordt verteld over het huidige succes van de Marvel-films, de toekomstige plannen voor Star Wars en nog veel meer.

Daarbij wordt er ook gesproken van de spannende ontwikkelingen bij de nieuwe Frozen-attractie. De attractie zal in de loop van volgend voorjaar openen in Epcot’s Norway Pavilion. Veel sites verspreidden geruchten dat Maelstrom een verbouwing zou krijgen die ongezien lijkt voor het park, maar nu is er bevestiging.

Frozen Ever After

BN-IU134_DISNEY_P_20150605175549-600x400

Ondertussen werd de naam bekendgemaakt, de attractie zal door het leven gaan als ‘Frozen Ever After’.  Ook al lijkt de naam te verwijzen naar een vervolg op de film aangezien er een vervolgfilm in de maak is, zal de attractie scenes bevatten uit de oorspronkelijke film. Deze zullen getoond worden vanuit een ander perspectief, zodat deze ook passen bij het vervolgverhaal.

 

Animatronics en scherm gebaseerde effecten

Frozen-600x337

Ook al waren fans bang dat door de snelle ontwikkelingen deze attractie voornamelijk beeldschermen zou krijgen, kan The Wall Street Journal bevestigen dat tijdens de rit ook animatronics en andere effecten te zien zullen zijn. Momenteel werden al enkele animatronics bevestigd, personages als Opa Trol, Sven, Olaf, en natuurlijk Elsa krijgen een plekje in de attractie. Toch zijn hoofdpersonages Anna en Kristoff nog niet bevestigd. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat de 2de en 3de populairste figuurtjes niet aanwezig zullen zijn.

De oude Boten van Maelstorm zijn terug!

Screen Shot 2015-06-09 at 2.27.58 AM-600x474

Er waren geruchten dat het oude ritsysteem van Maelstorm gedumpt zou worden en vervangen door een nieuw systeem, maar nu is bevestigd dat Frozen toch het zelfde ritsysteem zal gebruiken als voorheen. De Viking geïnspireerde boten waren het kenmerk van de voormalige attractie.

Hoewel we Maelstorm altijd zullen missen, is het leuk dat we ten minste een klein deel van de oude rit zullen terugvinden in de nieuwe Frozen attractie.

 

Bron: themeparktourist.com

Foto’s: Disney