Walt Disney world investeert in groene energie

Walt Disney World, gelegen in Orlando Florida is de grootste en meeste bezochte amusementsbestemming van Florida. Het bestaat uit 4 pretparken: Magic kingdom, EPCOT, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal kingdom. Daarnaast zijn er nog 2 waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach en nog 2 winkel- en entertainmentgebieden: Disney’s Boardwalk Resort en Down Town Disney.

Disney heeft een 15-jarig contract afgesloten met Duke Energy. De energiemaatschappij zal land huren van Disney in ruil voor stroom. Op dit domein zal een zonneboerderij van 20 hectare groot gebouwd worden. Het zal 48.000 zonnepanelen bevatten, in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse. De bouw start deze zomer en zou eind dit jaar voltooid moeten zijn.

Een woordvoerster van Disney wist niet precies hoeveel procent van de installatie stroom zal leveren aan het Disney resort. De 5 megawatt grote installatie komt overeen met ongeveer 1.000 installaties van gewone huizen.

Disney koopt al enige tijd energie van Duke. Die energie komt van verscheidene installaties. Het domein dat omgedoopt wordt tot zonneboerderij, zal de grootste zijn die Duke Energy bezit. Het project is onderdeel van meer duurzaamheid in de regio. Andere projecten zijn een fabriek die stroom opbrengt door het verbranden van voedingsresten en de omvorming van de bussen waardoor die met brandstoffen rijden die meer ecologisch zijn.

Bron: Orlandosentinel.com
Foto: Sam Hodgson