Mimespeler uit Movie Park Germany gaat reizen met Cirque du Soleil

Voor Kevin Gorczynski uit Eindhoven komt een droom uit. Hij kreeg vorige maand te horen dat hij is aangenomen bij het internationaal befaamde circustheater Cirque du Soleil.

Kevin had niet gedacht dat zijn droom zo snel uit zou komen. Hij heeft eerst online audities gedaan. Uit de vele aanmeldingen werd hij samen met dertien anderen uitgenodigd in Amsterdam om auditie te komen doen. “Ik was de enige Nederlander bij de auditie. Ik heb de hele dag van alles van mijzelf moeten laten zien. Uiteindelijk ben ik aangenomen als fysiek acteur, een combinatie van mime, dans en clowning.”

Vroeger gepest
Momenteel studeert Kevin af aan de dansacademie in Utrecht. Op vrije dagen, weekenden en vakanties werkt Kevin als mimespeler in Movie Park Germany in Duitsland.

“Ik ben vroeger veel gepest. Als ik dan een clown of een mimespeler zag dan vergat ik mijn problemen. Ik wist toen al dat ik dat later ook wilde worden. Ik wil mensen graag een leuke dag bezorgen zodat ze even hun problemen kunnen vergeten.”

Als echte Brabander is Kevin begonnen als tonprater. “Ik eindige altijd als laatste. Ik probeerde mensen aan het lachen te krijgen met woorden. Dat was een flop. Pas toen ik mijn mond dicht begon te doen werd het een succes.”

Op reis met Cirque du Soleil
Wanneer Kevin daadwerkelijk aan de slag gaat bij Cirque du Soleil is nog niet bekend. “Ze hebben twintig shows en gaan nu bekijken bij welke show ik het beste pas. Als dat duidelijk is, krijg ik drie maanden trainingen in Montréal en daarna ga ik met de show meedraaien.”

Artikel: Omroep Brabant