Sfeerverslag: Walibi Rhône-Alpes – 16 augustus 2019

Op de tweede dag van onze kampeertrip stond Walibi Rhône-Alpes op het programma. Voor de meesten onder ons gezelschap was dit het park waar we het meest naar uitkeken. Vanwege een kleine omleiding kwamen we iets later dan gepland aan dan verwacht en konden we reeds zien dat het een drukke dag zou worden.

 

Iets voor 11u kwamen we aan op een overvolle parking waardoor we reeds bang werden dat we niet alles konden doen. Na een snelle blik op de wachttijden bleken dan inderdaad alle wachtrijen uit te puilen met wachttijden tot 90 minuten. Tegen onze principes in besloten we dan ook een 4xPass te kopen om toch de grootste attracties te kunnen doen.

We begonnen dan ook onmiddellijk met de nieuwste aanwinst van het park: Mystic. Deze Infinity Coaster van Gerstlauer kan je reeds bij aankomst bewonderen en past zeer goed in de nieuwe zone die ze hier gecreëerd hebben. Net zoals haar grote zusterparken in België en Nederland is men in dit park nieuwe zones aan het creëren en we moeten zeggen dat ze hier heel goed in slagen. Doorheen de zone rond Mystic zijn er heel wat leuke details te vinden en ook het station trekt onmiddellijk de aandacht. Via de fastpass ingang konden we dan ook onmiddellijk instappen en wat volgde was een korte maar krachtige rit met heel wat leuke elementen. We kunnen het dan ook niet laten om deze te vergelijken met Fury in Bobbejaanland en de meesten onder ons vonden Mystic net iets beter.

We vervolgen onze weg door het park en beslissen om eerst de credits af te vinken en de andere attracties nog even links te laten liggen. De volgende achtbaan die we dan eerst tegenkomen is Coccinelle. Dit is een standaard Tivoli Large van Zierer zoals we deze kennen van parken zoals Plopsaland De Panne en Bellewaerde. Je kan zien dat dit nog een oudere zone van het park is, maar we zijn er zeker van dat ook deze zone binnenkort zal aangepakt worden.

Nog drie achtbanen te gaan voor we de bingo hebben en gelukkig liggen de drie andere credits allemaal bij elkaar aan de linkerkant van het park. Het valt ons op dat dit park toch een stuk kleiner is dan Walibi Belgium wat zeker geen afbreuk doet aan de sfeer in dit park. Zo komen we via een vernieuwde western zone bij Timber uit. Deze houten achtbaan van de Gravity Group opende in 2016 en ziet er op het eerste zicht niet zo spectaculair uit. Laat je echter niet misleiden door zijn beperkte hoogte en lengte, want deze baan is een topper. Een constante snelheid en heel wat airtime met veel richtingswissels zorgt er voor dat deze baan een aangename verrassing is en samen met Mystic de beste attractie van het park is.

Onmiddellijk daarnaast vinden we de wilde muis Woodstock Express terug. Deze is gebouwd door Zamperla en ik moet zeggen dat het de slechtste achtbaan is die ik van dit type heb gedaan. De treintjes en de beugels zijn niet heel comfortabel en sommige elementen worden te snel genomen waardoor deze niet zeer aangenaam is. De baan is dan wel weer mooi gethematiseerd en past zeer goed in de zone rond Timber.

Het was ondertussen bijna 14u en de eerste show van Les Mystères de L’Or Vert ging beginnen. We besloten om deze show een bezoekje te brengen en kregen een vermakelijke stuntshow voorgeschoteld. Het verhaal zit leuk in elkaar en er wordt gebruik gemaakt van enkele leuke effecten waardoor deze show een toffe rustpauze vormt tijdens een dagje Walibi.

Na de show werd het dan tijd om de vijfde en laatste credit te scoren. Dit is een standaard Boomerang van Vekoma genaamd EqWalizer. Echter staat er op deze baan een trein van Sunkid met heupbeugels, waardoor ik toch wel benieuwd was naar deze baan. De baan is relatief soepel, maar vanwege de beugel die in mijn ribben duwde was de rit niet zo aangenaam.

Met alle achtbanen achter de rug konden we de rest van het park ontdekken. Aangezien we net bij Hurricane stonden besloten we dan maar gelijk een ritje te maken op deze Vertical Swing van Zamperla. Van hieruit krijgen we een mooi overzicht over het park en zien we opnieuw Mystic in de verte. We kunnen het dan ook niet laten om nog een ritje te maken op deze baan.

Aangezien het deze dag 30 graden was leek het ons een goed idee om verkoeling op te zoeken op de wildwaterbaan van het park. Jammer genoeg kregen we geen enkele spetter water over ons en was het ritje niet zo wild als gehoopt. Dan maar kijken naar andere mensen die water over zich heen krijgen want de duikshow ging net beginnen. Ook deze show was zeer leuk en had een minder geforceerd verhaal dan de meeste duikshows die we al hebben gezien.

Het park was hierna nog een uurtje open dus moesten we beslissen wat we nog wilden doen. We waren het al snel eens dat een extra ritje op Mystic niet kon ontbreken dus werd dit onze volgende halte. Hoe meer ritjes we deden op deze baan, hoe beter we hem vonden. Daarna besloten we nogmaals de verkoeling op te zoeken met een ritje op de log flume van het park. Bambooz River heeft twee afdalingen waarbij je telkens relatief nat wordt.

Afsluiten deden we dan met een ritje op Tam Tam Adventure aangezien we toch wel nieuwsgierig waren naar de thematisering hiervan. Jammer genoeg werd deze attractie niet goed onderhouden waardoor een groot deel van het parcours overwoekerd was en veel van de bewegende elementen niet meer werkten.

Ondanks enkele minpunten hebben we een zeer leuke dag beleefd en heeft het park onze verwachtingen overtroffen. Er werd overal zeer goed doorgewerkt en alle wachtrijen bleven geopend tot sluitingstijd. Ook de vernieuwde zones zijn zeer goed aangepakt en met Timber en Mystic hebben ze enkele toppers in huis. Ze zien ons dus zeker terug in Walibi Rhône-Alpes.