Sfeerverslag: PowerPark – 26 juni 2017

Op een bewolkte maandag vertrokken we al vroeg richting PowerPark. Na een lange rit kwamen we mooi op tijd aan. Parkeren deden we op een grasvlakte en voorlopig leek het een vrij rustig dagje te worden.

We werden verwelkomt door Satu-Maria en nog 2 andere collega’s die ons meenamen op backstage tour bij Thunderbird en Junker. Thunderbird is een héél leuke houten achtbaan van GCI. Junker verraste mij nog het meest. We hadden er al héél veel goeds over gehoord en dat is zeker niet gelogen. Wat een sterke launch en zalig ritverloop. Een topcoaster van Gerstlauer!.

 

Nadien volgde nog een VR-ritje op Joyride en toen het begon te regenen werden we meegenomen naar de opslagplaats om nadien een leuke 5D-Cinema te beleven.

 

We begonnen later op eigen houtje het park te ontdekken. We begonnen met de indoor karting waar Jonathan als ware Formule 1 rijder de snelste tijd neerzette.

 

Het weer was terug iets beter dus besloten we eerst de resterende coasters te doen. We begonnen met Mine Train, een Zamperla Family Coaster. Zeker leuk voor kindjes, voor volwassenen kan het met momenten pijnlijk zijn. Nadien volgde een leuk ritje op Cobra, de Vekoma Boomerang die mooi staat opgesteld in het midden van het park. Laatste coaster van de Spinning Mouse van Fabbri. Echt heel speciaal was dit ritje zeker niet. Misschien hadden ze hier beter gekozen voor Maurer als bouwer.

 

Het begon te regenen en we besloten om een bezoekje te brengen aan Devil’s Mine Hotel. Dit is een leuke interactieve darkride maar ook niet meer dan dat. Het kan zeker een upgrade gebruiken.

De regen viel echt met bakken uit de lucht en aangezien het toch bijna lunchtijd was, kozen we ervoor om een bezoekje te brengen aan het Canyon Steak House. We kregen hier een zeer lekkere steak met een bijhorend slaatje voor een mooie prijs. Ook de bediening verliep zeer vlot en vriendelijk. Een echte aanrader als je dit parkje zou bezoeken.

Na een lekkere middagmaal kozen we voor een ritje op de snelle rups Music Express. Ook de free fall tower Dragon Tower mochten Jonathan en ik niet aan zich voorbij laten gaan. De botsauto’s werden ook meerdere keren getest. Heel leuk als je maar met 3 op het parcours bent!  Nadien deden we ook nog de Jetski’s en terwijl Jonathan de booster ging uittesten was het voor Frederik en mezelf ijsjestijd.

 

Na het lekkere ijsje maakte Frederik tijd om een fotoronde te houden terwijl Jonathan en ik een bezoekje brachten aan de leuke en vrij natte Kwai River.

 

We deden nadien nog veel bisnummertjes op Junker en Thunderbird. Ik ben een grote fan van een octopus maar had nooit gedacht dat Piovra zo slecht was. Het eentonige verloop zorgde ervoor dat zowel Frederik als ik en vrij misselijk uitkwamen. Jonathan had daar geen last van en deed nadien nog wat rondjes op de beste coaster van Finland: Junker.

 

Zo kwam er een einde aan deze zeer leuke dag. Bedankt PowerPark voor de hartelijke ontvangst en fijne dag.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bert Van Den Brande