Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 15 september 2018

Nog niet helemaal uitgeslapen van onze Oost-Duitse trip trokken we op zaterdag 15 september naar Plopsaland De Panne. Op deze dag zouden ook de dames van K3 langskomen om een optreden te geven. Samen met Benjamin, Michael, Greet en Jonathan trok ik doorheen dit park, dat volledig in het teken staat van de Studio 100 figuren.

 

Na een weekje doorheen Oost-Duitsland te trekken en voor ons nieuwe parken te ontdekken, waren we net zo blij om de gezelligheid van onze eigen Belgische parken weer op te zoeken. Plopsaland De Panne kennen we ondertussen vanbinnen en vanbuiten, maar bij elk bezoek ontdekken we toch kleine nieuwtjes. Ditmaal zagen we nieuwe beelden bij de houten achtbaan Heidi The Ride en de eerste werkzaamheden aan de Boomstammetjes.

Op deze stralende dag brachten we eerst een bezoekje aan het Kampioenencafe, waar sets en attributen uit de bekende reeks F.C. De Kampioenen opgesteld staan.

Maar wij komen natuurlijk niet naar Plopsaland om dagschotels te gaan drinken natuurlijk. Daarom trokken we meteen naar de Heidizone, waar de houten achtbaan Heidi The Ride op ons stond te wachten.

De wachtrij was enorm beperkt, wat ons meteen zeer blij maakte, maar lang niet zo blij als de goede rit die deze baan weggeeft. Ondanks de bescheiden statistieken weet deze baan ons steeds te verbazen met een enorm snelheidsgevoel, iets waar we van houden bij achtbanen van Great Coasters International.

Vervolgens kwamen De Boomstammetjes aan de beurt. Hier viel op dat sommige decorstukken ondertussen gesloopt werden, in afwachting van de renovatie die er deze winter zit aan te komen. Ondanks de leeftijd blijven deze boomstammetjes steeds weer goed voor een nat pak en vooral de laatste afdaling is super.

Ook een ritje Rollerskater sloegen we op deze dag niet over. Deze oudere Vekoma baan staat voorlopig nog in een Wizzy & Woppy thema, maar enkele dagen na ons bezoekje werd bekend gemaakt dat deze vanaf volgend jaar in het thema van K3 zal komen te staan, zeer benieuwd naar de uitwerking.

Nog meer achtbaangeweld vonden we in Anubis. Een achtbaan met een stevige lancering en leuke inversies, gebouwd door Gerstlauer.

Na een hapje gegeten te hebben en ons ritje op Anubis werd het tijd om af te zakken naar het Dorpsplein, dat stilaan volstroomde met K3 fans. De meisjes zorgden opnieuw voor heel wat fun en plezier tijdens hun optreden.

Net na het optreden trok de Plopsa Parade doorheen het park, ook hier kwamen we de meisjes opnieuw tegen.

Na de parade wandelden we doorheen de Kermiszone richten Wickieland. Hier staat namelijk de Disko Coaster De Grote Golf. Of De Hrote Holf voor de West-Vlamingen onder ons. En ook al is dit geen echte achtbaan, zoals de naam doet vermoeden, toch blijft dit een superleuk attractietype.

Na Wickieland kwamen we aan bij Dwainie, euh ik bedoel Rox, die vandaag bediend werd door een goede vriendin van ons. Zo’n zweefvlucht hoog in de lucht is één van de weinige dingen die mij nog kriebels doet voelen.

Ook bij Victors Race gingen we op deze dag een keertje langs. Met haar lange trein heeft deze baan een grote capaciteit en de oudste achtbaan van het park moet toch zeker gewaardeerd worden.

De afsluiter van onze dag vol fun werd de Supersplash, die in het teken van Piet Piraat staat.

 

Onze dag afsluiten doen we met een leuke groepsfoto.

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck