Sfeerverslag: Movie Park Germany – 13 april 2019

Het nieuwe seizoen was nog maar net aagevat en de zin om opnieuw naar Movie Park Germany te trekken was weer groot. Daarom vertrokken Themeparkfreaks Bob, Tim, Jaspar, Jonathan en Dorien op 13 april naar het Duitse Movie Park Germany.

 

Het park kondigde afgelopen winter al aan de Looney Tunes zouden terugkeren naar het park, dit in de vorm van een 3D film in de bioscoop van het park. Dit werd dan ook onze eerste halte in het park. De film met Roadrunner en Will E Coyote was enorm vermakelijk en zat boordevol leuke humor, een leuk tussendoortje.

Onderweg naar onze volgende attractie hielden we halt bij het nieuwe gebied voor kids, dat later in mei geopend zal worden. In Adventure Bay zullen de kinderen zich kunnen uitleven op attracties die in het teken staan van de tekenfilmserie PAW Patrol.

En zo kwamen we aan bij de rapid river die een heuse gedaantewisseling onderging. Excalibur Secrets Of The Dark Forrest is altijd weer een behoorlijk pittig ritje, waarbij je de nodige kans hebt om een golfje water over je heen te krijgen. Het thema werd op een mooie manier uitgewerkt, maar jammer genoeg zie je hier en daar toch nog oude delen van de ride, waar extra opknapwerk nodig is.

Hoog tijd geworden voor de Crazy Cops stunt show. Elk jaar vinden bij deze show wel enkele aanpassingen plaats en ook dit jaar was dit het geval. Er kwamen heel wat nieuwe voertuigen in de show, die om ter gekst leken te zijn en terwijl vorig jaar het verhaal nog draaide om de mooie Queen B is nu het hoofdpersonage Kameleon man. Verder kwamen er zowel in het goede als het slechte team een mooie dame bij, wat voor ons weer meteen een pluspunt was.

Na een val op vrijevaltoren High Fall ging de volgende show bijna van start. Highschool Musical neemt je mee in een musical waarin zang en dans voorbij komen. Maar opgelet, het gedeelte zang is niet van de hoogste kwaliteit, waardoor we besloten deze show iets vroeger te verlaten.

Na de show was het tijd voor de nieuwste achtbaan van het park: Stark Trek: Operation enterprise. Deze Mack launched coaster heeft misschien niet de sterkste lancering, maar is goed voor een zeer leuke rit met als hoogtepunt een spike.

Nadat ze een retrack kreeg vonden we Bandit vorig jaar weer een te genieten baantje, daarom gingen we testen of dat dit jaar nog steeds het geval was. En ja hoor, de klassieke woodie deelt misschien nog wel een tikje uit, maar ik zal zeker geen ritje meer overslaan.

Na nog een groepsfoto schoven we aan bij Van Helsing, een geweldige indoor achtbaan van Gerstlauer.