Sfeerverslag: Jardin d’Acclimatation – 19 mei 2023

De dag na Hemelvaart trok Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud naar Parijs. Op het lijstje stonden Jardin d’Acclimatation en Foire du Trône.

 

Half 5
Om half 5 ging de wekker om deze keer met de trein in Parijs te geraken. Via Rotterdam waren we in iets meer dan 4 uur op Gare du Nord waar vanuit we middels de metro de stad zouden doorkruisen.

 

Jardin d’Acclimatation
Jardin d’Acclimatation is een stadspark dat net buiten de ring van Parijs (Boulevard Périphérique) ligt en is heel makkelijk met de metro te bereiken. Vanaf Gare du Nord ben je met één overstap ongeveer een half uur onderweg. Vervolgens ligt het park op zo’n 5 minuten lopen van het metrostation “Les Sablons”.

 

Le Festival de Magie
Eenmaal in het park werden we begroet door een aantal straatgoochelaars, gedurende het Hemelvaartsweekend was namelijk “Le Festival de Magie” gaande.

 

Achtbanen
Jardin d’Acclimatation kent op het moment van schrijven 3 werkende achtbanen, waarvan er helaas één gesloten was tijdens ons bezoek. Daarnaast is er nog een achtbaan aanwezig in het park waarvan nog niet duidelijk is of deze zal worden verwijderd of worden vernieuwd.

 

Speed Rockets

 

Souris Mécaniques

 

Dragon Chinois

 

Attracties
Naast de genoemde achtbanen heeft het park een groot aantal attracties en speelplaatsen. Ook is er een rijke selectie aan dieren in het park te vinden.

Het park is zeer goed verzorgd en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Foire du Trône


Na de middag maakten we een korte tussenstop bij de Eiffeltoren om vervolgens naar Foire du Trône te gaan.

 

Dank aan Jardin d’Acclimatation voor de toegang