Schwarzkopf Shuttle Loop aangekomen bij Indiana Beach

Bij het Amerikaanse pretpark Indiana Beach is de Schwarzkopf Shuttle Loop coaster Cascabel 2.0, uit het voormalige Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, aangekomen. De rollercoaster kwam er al eens eerder aan, 3 jaar geleden voor die verplaatst werd naar Niagara Amusement Park & Splash World.

 

Begin dit jaar opende het Amerikaanse pretpark Indiana Beach na 4 jaar werken de All American Triple Loop, een historisch belangrijke achtbaan uit het voormalige Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico. Nu is ook de tweede Schwarzkopf coaster uit het Mexicaanse pretpark in Indiana Beach aangekomen. 

 

La Feria Chapultepec Magico

Toen het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico in 2020 aankondigde dat ze al haar toenmalige attracties en achtbanen zou verwijderen, werd al snel gevreesd dat de twee iconische Schwarzkopf-achtbanen voorgoed op de schroothoop zouden belanden. Des te meer verheugd waren de fans toen het Amerikaanse pretpark Indiana Beach aangekondigde de grote Dreier Looping (nu gekend onder de naam All American Triple Loop) te hebben gered van de ondergang.

Daarnaast gingen er echter geruchten dat het park ook de tweede Schwarzkopf-achtbaan van La Feria Chapultepec Magico had overgekocht: de Shuttle Loop Cascabel 2.0. Die achtbaan trein kwam in 2021 aan in Indiana Beach, maar uiteindelijk verhuisde de trein en de volledige coaster naar Niagara Amusement Park & Splash World, een ander pretpark dat de eigenaar van Indiana Beach Gene Staples eveneens van de ondergang gered had. Echter werd daar de coaster nooit opgebouwd.

 

Cascabel 2.0

Cascabel 2.0 opende in 1994 in het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico, nadat Kennywood de klassieke attractie in 1990 aan de deur zette. De achtbaan is een zogenaamde Shuttle Loop van de voormalige Duitse achtbaanfabrikant Schwarzkopf, waarvan er 13 werden gebouwd en vandaag de dag nog maar zes van operationeel zijn. Het dichtstbijzijnde exemplaar is in Walibi Belgium terug te vinden onder de naam Psyké Underground. De achtbaan is 244 meter lang, is 45 meter hoog en wordt aan een topsnelheid van 88,5 km/u gelanceerd vanuit stilstand. De originele lanceersystemen van dit achtbaantype zijn de vliegwiellancering en de Weight Drop lancering. Bij Psyké Underground werd het originele vliegwiellancering in 2014 vervangen door een LIM Launch.

 

 

Bron: rcdb
Foto’s: coasternation.net